Patriarhul Daniel a anunţat lansarea unei platforme de sprijin pentru pictarea Catedralei Naţionale

S.B.
Miscellanea / 21 martie 2021

Patriarhul Daniel a anunţat lansarea unei platforme de sprijin pentru pictarea Catedralei Naţionale

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a anunţat duminică lansarea site-ului Pictamcatedrala.ro - o platformă de sprijin pentru pictarea Catedralei Naţionale, informează Agerpres.

"Suntem contemporani cu o lucrare mare, iar darul nostru este un dar pentru eternitate. Este o mare bucurie şi o mare şansă să fim contemporani cu această lucrare sfântă, care va dăinui peste veacuri ca laudă adusă lui Dumnezeu şi ca ocrotire a poporului român. Deja de multă vreme cei care ajută la construirea catedralei şi la pictarea ei sunt pomeniţi aici, la Catedrala Patriarhală Istorică, dar şi la noua catedrală, la Catedrala Naţională, sau Catedrala Mântuirii Neamului. Să ne ajute bunul Dumnezeu ca, privind icoanele frumoase ortodoxe din această biserică, să ne înălţăm mintea la frumuseţea cea netrecătoare, cerească, din Împărăţia lui Dumnezeu, pentru a ne bucura împreună cu îngerii şi cu Sfinţii", a afirmat Patriarhul la finalul predicii din Duminica Ortodoxiei, potrivit Agenţiei Basilica a Patriarhiei Române.

Noul site Pictamcatedrala.ro, care se doreşte "un instrument de vizualizare a picturii în ansamblu", descrie lucrările deja realizate şi modalităţi de sprijin pentru continuarea proiectului de pictură a edificiului. Site-ul conţine ştiri despre stadiul lucrărilor, fotografii şi filmări din activitatea atelierului în care se pregătesc icoanele în mozaic înainte de montare, precum şi posibilitatea de a dona online.

Coordonatorul lucrărilor de pictură, Daniel Codrescu, a declarat , pentru Trinitas TV, că site-ul a fost gândit atât ca să ajute oamenii care vor să participe efectiv prin donaţii, cât şi "pentru susţinerea morală a proiectului, prin construirea unei comunităţi în jurul acestei catedrale".

"Vom avea pe viitor şi un proiect general, în care oamenii să poată accesa, spre exemplu, un sfânt pentru care vor să doneze sau o porţiune din ansamblul care a rămas disponibil pentru donare", a adăugat Daniel Codrescu, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Daniele nu iti este rusine sa ceri bani de la oameni? Tu cati bani ai donat? Biserica Ortodoxa Romana este dusa la pierzanie sub conducerea ta.. Nu esti iubit nici de preoti si nici de crestini.Da ti demisia si deschideti un SRL sa te saturi de bani... Banul ochiul dracului...

    1. Sustin

      Me too

    tara arde si mister daniel , mare om de afacer,i sta la piciorul podului cu mana intinsa ca sa ce????

    tu esti muscat si de musca tete si lovit de plandemie! 

    Asta este urmare a faptului ca i-a taiat Nicusor Dan finantarea (cel putin) in 2021.

    Dani ne sugerează că primim comori în ceruri în

    "Împărăţia lui Dumnezeu, pentru a ne bucura împreună cu îngerii şi cu Sfinţi" pe bani putini din buzunarul celor multi si pe bani multi din buzunarul celor ce se mandresc ca dau bisericii de pomană (pentru a fi pomenit?) . 

    Mandria parcă era un păcat dar probabil ca Prea școlitul nostru Patriarh stie mai bine cum să strangă comori pe pămant decat pe cele din ceruri mai ales ca de la secularizarea averilor bisericesti sunt scutiti de impozite fiindcă au "renuntat" la averi si terenuri in favoarea statului...ce ulterior a fost obligat sa le retrocedeze ....dar Cezarului si supusii Cezarului ce platesc taxe si impozite tot nu-i dă ci îi ia cu "mână de popă" si la botez si la cununie religioasa si la inmormantare, parastase, pomeni..mai au sa oficieze "cununie egalitară "sa nu piarda clienti iar "in numele tatalui ..." sa spuna "in numele parintilor" pentru „tratamentul echitabil și egal”.) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb