Peste 26 de milioane de persoane au tranzitat frontiera în sezonul estival

I.I.
Miscellanea / 7 septembrie 2019

Peste 26 de milioane de persoane au tranzitat frontiera în sezonul estival

Peste 26 de milioane de persoane au tranzitat frontiera în perioada sezonului estival, în creştere cu 17% faţă de perioada similară a anului trecut, anunţă Poliţia de Frontieră. Cel mai tranzitat a fost PTF Aeroport "Henri Coandă", cu 4 milioane de persoane, urmat de PTF Nădlac II, cu 2,9 milioane de persoane.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Poliţia de Frontieră, traficul de călători şi mijloace de transport prin punctele de trecere a frontierei în perioada sezonului estival s-a desfăşurat cu operativitate, în condiţiile unor valori de trafic ridicate.

În sezonul estival (1 iunie - 6 septembrie), frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 26 de milioane de persoane, din care 12,5 milioane pe sensul de intrare în ţară şi 13,5 milioane pe sensul de ieşire din ţară şi peste 6,3 milioane mijloace de transport. În perioada similară a anului trecut, au trecut frontiera aproximativ 22,4 milioane de persoane şi 5,2 milioane mijloace de transport, constatându-se astfel o creştere de 17% a traficului de persoane şi 20 % a mijloacelor de transport.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la frontiera româno-ungară (7,7 milioane de persoane) şi cele aeroportuare (6,4 milioane de persoane), atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire. Astfel, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Aeroport "Henri Coandă" (4 milioane de persoane), urmat de P.T.F. Nădlac II cu valori de trafic de aproximativ 2,9 milioane de persoane şi P.T.F. Giurgiu cu 2,6 milioane de persoane.

"În perioada sezonului estival, o situaţie aparte se înregistrează la graniţa cu Bulgaria, având în vedere numărul mare de turişti care tranzitează această frontieră (3,78 milioane persoane anul trecut)", scrie în comunicat.

Şi pentru perioada următoare, Poliţia de Frontieră a luat măsuri ca traficul de persoane şi autovehicule prin punctele de frontieră să se desfăşoare în condiţii normale. Astfel, sunt menţinute măsurile de suplimentare a personalului repartizat la controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, vor fi suplimentate arterele de control, pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, în limita configuraţiei punctelor de trecere a frontierei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Turismul intern trebuie dezvoltat puternic. Acesta aduce acum cam 1.5 miliarde euro la buget, potential estimate este insa de aproape 10 miliarde de euro. Deplasarile in saracia si mizeria numita Bulgaria este cea mai mare gresala, o tara mica, urata, de hoti si tarani care traieste din banii adusi de romani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb