Peste 6000 de elevi au participat gratuit în 2017 la atelierele Şcolii de bani pe roţi

Andreea Cuzub
Miscellanea / 9 ianuarie 2018

Peste 6000 de elevi au participat gratuit în 2017 la atelierele Şcolii de bani pe roţi

Programul naţional de educaţie financiară pentru copii, Şcoala de bani pe roţi, a adunat peste 6000 de elevi participanţi şi peste 400 de ateliere de educaţie financiară, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Traseul Şcolii de bani pe roţi prin ţară continuă în 2018, iar pe pe 15 ianuarie, atelierele ajung la Iaşi.

În comunicat se precizează: "În cadrul proiectului Şcoala de bani pe roţi, copiii cu vârste cuprinse între şapte şi 14 ani învaţă, prin diferite jocuri, cum circulă banii prin lume, ce este globalizarea şi ce efecte pot avea deciziile financiare asupra lor şi a celor din jur. Atelierele au loc în camionul FLiP, a cărui remorcă modulară se transformă într-un spaţiu de joacă şi sală de curs. Timp de 90 de minute, grupuri de câte 15 elevi află, cu sprijinul unor traineri specializaţi, de ce este important să economisească şi să înveţe valoarea banilor".

Andreea Nicoleta Deliu, coordonatoarea proiectului, a declarat: "Obiectivul proiectului Şcoala de bani pe roţi este să facem educaţia financiară accesibilă unui număr cât mai mare de copii. În 2017, am făcut paşi importanţi în această direcţie şi suntem bucuroşi că FLiP a fost primit în fiecare oraş parcurs până acum cu atât de multă deschidere. În 2018 ne propunem ca în cadrul atelierelor să aducem peste 10.000 de copii din ţară şi să formăm cu sprijinul trainerilor noştri o generaţie de tineri responsabili din punct de vedere financiar".

Alexandra Mircea, trainer Şcoala de Valori, a afirmat: "Programul Şcoala de bani pe roţi are impact, produce schimbari, deschide minţi şi cred că acesta este cel mai mare câştig al nostru, ca traineri, să vedem că elevii care vin la ateliere pleacă mai pregătiţi şi mai atenţi la ce se întâmplă în jurul lor. Aştept cu entuziasm continuarea traseului şi îmi doresc să văd din ce în ce mai mulţi copii care ne trec pragul în 2018".

Şcoala de bani pe roţi este un proiect realizat în parteneriat cu BCR Leasing şi Fundaţia Vodafone România, fiind o componentă a programului naţional de educaţie financiară al BCR - Şcoala de bani, care se adresează copiilor, adolescenţilor şi adulţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb