Peste 97% din vânzările IRI Travel sunt realizate prin agenţiile de turism partenere

F.D.
Companii / 11 aprilie

Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel

Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel

În primul trimestru al anului 2024, IRI Travel, touroperator din România, a înregistrat o evoluţie pozitivă de 39% faţă de aceeaşi perioadă din 2023. Această creştere semnificativă a fost susţinută de popularitatea destinaţiilor preferate de turişti, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

IRI Travel prezintă topul destinaţiilor, atât pentru România, cât şi pentru cele de outgoing, în funcţie de regiuni şi de evoluţia rezervărilor faţă de primul trimestru al anului 2023:

Bulgaria:

Nisipurile de Aur: +37%

Sunny Beach: +59%

Albena: +8%

Grecia:

Halkidiki: +45%

Thassos: +36%

Riviera Olimpului: +51%

România:

Mamaia: +7%

Eforie Nord: +18%

Saturn: +102%

Turcia:

Kusadasi: +85%

Antalya: +44%

Marmaris: +65%

Aceste date subliniază importanţa agenţiilor partenere în promovarea şi vânzarea acestor destinaţii.

Importanţa agenţiilor de turism partenere

Rezultatele obţinute de IRI Travel se datorează în special reţelei noastre de peste 1000 de agenţii de turism partenere. Structura vânzărilor reflectă această colaborare:

- 97,2% din vânzări sunt realizate prin agenţii de turism partenere.

- 2,8% din vânzări sunt realizate direct (persoane fizice, corporate, închirieri autocare etc.).

Turiştii din regiunea Muntenia optează pentru vacanţe cu preponderenţă în: Bulgaria, Grecia, România şi Turcia cu transport individual în cea mai mare parte, dar şi cu avion şi autocar.

Turiştii din regiunea Moldova optează pentru vacanţe în Bulgaria, România şi Grecia (continentală) cu transport individual şi Turcia cu transport avion charter, cu plecări din oraşele apropiate domiciliului.

Turiştii din Transilvania optează pentru Bulgaria şi România cu transport individual şi pentru destinaţii din Grecia şi Turcia, cu transport cu avionul.

"Am luat decizia să-mi depun candidatura pentru un loc în Consiliul Director ANAT (Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism) considerând că pot să mă implic mult mai mult în susţinerea şi dezvoltarea breslei agenţiilor de turism. Cred că în cei 18 ani de când am fondat şi condus agenţia IRI Travel am acumulat suficientă experienţă profesională, ceea ce mi-a permis să cunosc foarte bine piaţa turistică din România atât din perspectiva unei agenţii de turism intermediare, cât şi ulterior din postura de tour operator. Fireşte, nu aş fi ajuns la acest nivel şi la această responsabilitate fără numeroşii mei parteneri, agenţiile de turism din toată ţara cu care colaborez şi cărora le mulţumesc pe această cale. Parteneriatul cu IRI Travel înseamnă o colaborare solidă şi o experienţă de călătorie de calitate pentru clienţii noştri. ANAT este organizaţia care ne-a reprezentat întotdeauna cu onoare şi ne-a ajutat să trecem cu bine peste momentele grele din ultimii ani. Consider că a venit timpul să mă implic cu toată experienţa şi puterea mea de muncă în cadrul acestei asociaţii, să contribui la dezvoltarea ei şi să reprezint cu succes interesele tuturor agenţiilor de turism din România. Dorescs să contribui la creşterea încrederii agenţiilor de turism în ANAT şi la atragerea de noi membri", declară Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Tendinţele actuale ale sezonului estival 2024

În sezonul estival 2024, turiştii au adoptat noi tendinţe în ceea ce priveşte rezervările de vacanţă. Iată câteva aspecte relevante, segmentate pe regiuni:

- Early Booking şi gradul de ocupare al hotelurilor:

Turiştii îşi rezervă vacanţele cu mult timp înainte pentru a beneficia de oferte avantajoase prin Early Booking sau pentru a asigura disponibilitatea ofertelor dorite. Rezervările pentru sezonul estival 2024 au început încă din luna octombrie 2023, cu vârfuri de rezervări în lunile ianuarie şi februarie. Din acest motiv, multe hoteluri căutate au perioade cu ocupare integrală.

-Durata Sejurului:

Perioada medie a sejurului este în scădere. Turiştii preferă să efectueze mai multe sejururi mai scurte într-un an, în loc de un singur sejur de 7-10 zile. Astfel, pot vizita mai multe destinaţii.

Ultimele Trepte de Early Booking

În luna aprilie, principalele rezervări se concentrează pe programele de 1 Mai şi de Paşte. Totuşi, această perioadă este excelentă şi pentru rezervarea vacanţelor în sezonul estival. Multe unităţi de cazare au prelungit reducerile de Early Booking până la 15 sau chiar 30 aprilie.

Reducerile se situează între 10% şi 15%, dar există hoteluri care oferă chiar reduceri mai mari (25%-35%) pentru anumite perioade (mai, iunie şi septembrie).

Perioadele favorabile pentru sejururi estivale

Mai, prima parte a lunii iunie şi septembrie sunt momente ideale pentru vacanţe pe litoralul Mării Negre, în special pentru România şi Bulgaria. Odată cu încălzirea globală, aceste perioade au devenit foarte potrivite pentru relaxare şi preţurile sunt extrem de avantajoase. Unităţile de cazare au lansat multe oferte atractive, precum:

- Oferte speciale pentru seniori (persoane cu vârsta peste 55 de ani).

- Preturi speciale pentru această perioadă.

- Reduceri suplimentare pentru copii (inclusiv unităţi care oferă gratuitate la 2 copii).

- Zile gratuite (plăteşti 5 nopţi şi stai 6).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb