Peste un milion de lei pentru modernizarea Piaţetei Eroilor din Galaţi

Ana Felea
Miscellanea / 19 decembrie 2022

Peste un milion de lei pentru modernizarea Piaţetei Eroilor din Galaţi

Primăria municipiului Galaţi informează că a fost lansat concursul de soluţii urbanistice pentru obiectivul: "Parcare subterană Strada Eroilor nr.1 - Amenajare Piaţeta Eroilor". Astfel, un juriu format din arhitecţi, consilieri locali, jurnalişti, reprezentanţi ai instituţiilor publice, ai mediului universitar, de afaceri şi neguvernamental urmează să aleagă cea mai bună variantă pentru modernizarea zonei.

"Proiectul ales va conţine soluţii în vederea utilizării piaţetei ca spaţiu multifuncţional, de relaxare, dar şi pentru diverse evenimente. În plus, în acest spaţiu vor fi prevăzute fântâni, sculpturi kinetice, sonorizare, proiecţie lumini ambientale şi arhitecturale etc. Va fi amenajat spaţiul verde şi se vor folosi plante specifice piaţetelor urbane. Amenajarea piaţetei va urmări punerea în valoare a spaţiului urban, cu accente contemporane, utilizând tehnologii şi materiale de ultimă generaţie ce vor fi armonizate şi încadrate în specificul istoric al zonei", informează Primăria Galaţi.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Galaţi, prin acest concurs se doreşte identificarea celei mai bune soluţii şi pentru amenajarea unei parcări subterane şi a unui parc.

"Vorbim despre o zonă din centrul municipiului Galaţi, intens circulată, având în vedere numărul mare de instituţii publice importante din acest areal, precum: Instituţia Prefectului - judeţul Galaţi, Primăria municipiului Galaţi, Consiliul Judeţean Galaţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Teatrul Dramatic Fani Tardini, Centrul Cultural Dunărea de Jos, Universitatea Dunărea de jos din Galaţi etc. Iar acest proiect de investiţii va rezolva o parte din necesarul de locuri de parcare pentru cetăţenii care vin în această zonă şi va oferi totodată un spaţiu modern de relaxare sau pentru diferite activităţi socio-culturale", se arată în comunicatul de presă trimis de Primăria Galaţi.

Concurenţii pot fi birouri individuale de arhitectură, asocieri constituite de birouri individuale de arhitectură sau alte forme legale de exercitare a profesiei de arhitect sau urbanist. Termenul limită pentru predarea proiectelor este 20 februarie 2023. Durata contractului este de şase luni de la data semnării, iar valoarea estimată este de 1.190.000 lei fără TVA.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb