Creditorii Oltchim au respins, în adunarea din această săptămână, ofertele de creditare aduse de administratorii combinatului, ne-au spus mai multe surse din societate. Este vorba despre un împrumut de 15 milioane de euro acordat de companiile chineze interesate de Oltchim şi de încă 10 milioane de euro de la RCS&RDS, Alro şi Bulrom, conform surselor noastre.
Avocatul Gheorghe Piperea, care este unul dintre administratorii combinatului, ne-a explicat: "Majoritatea creditorilor a dat vot pozitiv dar cu condiţii. Noi a trebuit să-l considerăm vot negativ conform legislaţiei în vigoare. Vom relua votul săptămâna viitoare, probabil pe miercuri-joi, pentru ca pre-contractele de împrumut să se adapteze la cerinţele creditorilor, iar AAAS să îşi ajusteze poziţia.
Desigur, ne vom întâlni înainte şi cu creditorii şi cu cei care sunt dispuşi să împrumute Oltchim. De asemenea, creditorii au aprobat amânarea licitaţiei pentru vânzarea Oltchim până în decembrie".
Sursele noastre afirmă că RCS ar fi oferit combinatului un împrumut de circa 1,5 milioane de euro, iar contractele cu Alro şi Bulrom ar presupune plata în avans a unor produse. Conform informaţiilor noastre, creditorii au respins, pur şi simplu, împrumutul RCS, nefiind vorba de vot pozitiv condiţionat.
Cu 25 milioane de euro, Oltchim ar putea majora producţia la circa 50% din această vară, afirmă sursele noastre.
1. in patru ani ajunge la 100%
(mesaj trimis de Virgil Bestea în data de 27.06.2014, 17:22)
sau iar am gresit calculatia domnule avocat Piperea. M-am buimacit de cand dumneavoastra in raportul renumit din primavara anului 2013 nu prea tineati cont de capitalul social tratat dupa IFRS si mai ales dupa IAS 29. Apoi am observat ca stati rau la geografie si ati mers la Judecatoria Vrancea in loc de Valcea, atunci cand s-a micsorat capitalul social. Cat despre faptul ca nu am gasit niciun letopiset prin care AGA sau AGEA sa fi aprobat decizia tribunalului din VALCEA(poate ca a fost emisa o hotarare la cel din VRANCEA, de aici vine buimacirea). Concluzia ar fi ca daca il ascultam pe domnul Vosganian cand a spus ca modifcarea capitalului social trebuie aprobata de adunarea generala( toamna 2012, se pare in propriul blog :-)) atunci ar insemna ca si micsorarea nu prea este de inteles din moment ce nu se gaseste acel docoment. O fi impreuna cu cel pe care nu reuseste sa-l gaseasca domnul acela care acum nu mai vrea sa se joace cu trenuletele si s-a hotarat sa combata in linia intai. Curajos baiat, un exemplu de abnegatie si datorie cetateneasca....
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.06.2014, 18:56)
IAS 29 domnule Bestea? pe ce lume/ in care secol te-ai poticnit?