La un an de la lansarea platformei de InnovX-BCR şi Jobful, intitulată Jobs for Ukraine, peste 9.000 de ucraineni au devenit utilizatori activi, cu mai mult de 600 de compatibilităţi între cerinţele aplicanţilor şi ale angajatorilor, a transmis Banca Comercială Română (BCR), potrivit Agerpres.
Potrivit sursei citate, cei 2.200 de angajatori prezenţi pe jobs4ukr.com pun la dispoziţie peste 2.800 de locuri de muncă, iar anunţurile acoperă 57 de ţări şi 285 de oraşe, multe dintre acestea oferind posibilitatea de lucru de la distanţă.
Platforma Jobs for Ukraine a fost creată cu sprijinul partenerilor de tehnologie Druid AI, Microsoft şi EY România şi se află, în prezent, sub coordonarea Asociaţiei Proiect Voiajor.
Într-un an de la lansare, jobs4ukr.com a înregistrat mai mult de 133.000 de vizitatori unici, cu peste 700.000 de sesiuni de navigare online şi s-a extins în zona de activităţi offline.
"La un an de la izbucnirea războiului, am sprijinit peste 5.000 de refugiaţi din Ucraina să aibă acces la piaţa muncii din România. Peste 4.300 de cetăţeni ucraineni au fost ajutaţi prin intermediul jobs4ukr.com şi a altor canale online, iar mai mult de 500 de persoane au beneficiat offline de ajutorul nostru, prin consiliere profesională, participare la târgul de joburi şi alte activităţi şi evenimente. Pe platformă, pe lângă anunţuri de joburi, utilizatorii pot găsi şi o suită de resurse oferite de guvernele din celelalte ţări din Europa, răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, asistenţă personalizată, dar şi detalii despre cursuri gratuite de limba română şi engleză, susţinute cu ajutorul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, pentru a depăşi bariera lingvistică dintre ei şi angajatori. Misiunea noastră nu se opreşte aici şi ne dorim ca pe viitor să integrăm şi mai multe facilităţi în platformă, prin construirea unor programe complete şi complexe de integrare", a declarat Roxana Popa, director executiv al Asociaţiei Proiect Voiajor.
Jobs4ukr.com este o platformă lansată în martie 2022 cu ajutorul Jobful şi a acceleratorului de inovaţie InnovX-BCR, pentru a veni în sprijinul integrării pe piaţa muncii a refugiaţilor ucraineni, pe termen mediu şi lung. Platforma a fost dezvoltată în patru zile şi dispune şi de un chatbot în limba engleză, realizat de DRUID, care le oferă utilizatorilor răspunsuri pentru cele mai frecvente întrebări care apar, adaugă sursa.