Ponta dă mână liberă interceptării cartelelor pre-plătite

ALEXANDRA CRĂCIUN
Ziarul BURSA #Politică / 19 iulie 2013

Ponta dă mână liberă interceptării cartelelor pre-plătite

UPDATE:

Premierul Victor Ponta a afirmat, ieri seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că sistemul de înregistrare a datelor la cumpărarea unei cartele pre-plătite există în 17 state europene, dar în România există încă probleme de aplicare, precum comercializarea, adăugând că dorinţa deputatului Sebastian Ghiţă de a fi mai interesant ţine de farmecul politicii.

Domnia sa a declarat: "Este un sistem care în acest moment există în 17 ţări europene deja, dacă te duci în Franţa, Germania, Italia, Spania, Bulgaria, Ungaria şi vrei să îţi cumperi o cartelă pre-pay, trebuie să arăţi un document şi să ţi se înregistreze numele şi cine eşti. Noi avem o problemă de aplicare. De ce a vrut domnul Ghiţă să fie mai interesant, de ce s-au trezit tot felul de deştepţi să comenteze necitind despre ce e vorba, asta ţine de farmecul politicii româneşti".

----

Premierul Victor Ponta se declară în favoarea iniţiativei legislative privind ascultarea cartelelor pre-plătite de către serviciile secrete, precum şi identificarea posesorului respectivei cartele, potrivit afirmaţiilor domniei sale.

Înregistrarea convorbirilor telefonice efectuate pe baza cartelelor pre-plătite a fost decisă de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în luna august a anului trecut, în mandatul de preşedinte interimar al lui Crin Antonescu, după atentatul terorist din Bulgaria, a declarat, ieri, premierul Victor Ponta.

"Este o decizie adoptată în luna august a anului trecut de către CSAT şi, de atunci, am progresat în ceea ce priveşte procedurile de implementare, pentru că în acest moment sunt peste 10 milioane de cartele pre-plătite şi evident că nu poţi să retroactivezi. Nu doar că o susţin, eram în CSAT, dacă nu mă înşel era în perioada mandatului interimar al domnului Crin Antonescu, eu eram prim-ministru, erau toţi miniştrii acolo, şi a fost adoptată această decizie imediat după atentatul din Bulgaria, unde atacatorii au folosit cartele pre-plătite", a spus Ponta.

Achiziţionarea cartelelor telefonice pre-plătite pe baza furnizării, în prealabil, a datelor personale, este o iniţiativă legislativă susţinută de către deputatul PSD, Sebastian Ghiţă.

Proiectul prevede că, atunci când o persoană va cumpăra o cartelă pre-plătită, va trebui să prezinte codul numeric personal şi, dacă ulterior un judecător va decide interceptarea numărului telefonic asociat acestei cartele, serviciile secrete vor avea posibilitatea de a identifica deţinătorul ei.

Deputatul PSD, Sebastian Ghiţă, membru în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, se pronunţă pentru implementarea unui program PRISM în ţara noastră care să permită supravegherea comunicaţiilor pe internet, în cazul suspiciunilor de terorism sau infracţiuni economice grave.

Sebastian Ghiţă îşi susţine demersul prin faptul că această zonă, a cartelelor pre-plătite, a rămas "neacoperită total" şi este folosită pentru infracţiuni economice.

În plus, există riscul de utilizare a acestor cartele în activităţi legate de terorism.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb