POTRIVIT PRESEI GERMANE, "Opel" ar putea necesita sprijin de 1,8 miliarde euro

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 noiembrie 2008

"Opel" ar putea necesita sprijin de 1,8 miliarde euro

Compania auto germană "Opel", aparţinând celui mai mare producător de autoturisme din lume, "General Motors" Corp. (GM), ar putea avea nevoie de finanţare guvernamentală de circa 1,8 miliarde de euro (2,3 miliarde de dolari), anunţă Frankfurter Allgemeine Zeitung. Potrivit cotidianului german, aceas-tă sumă a fost calculată în baza celui mai pesimist scenariu, iar "Opel" ar avea nevoie de garanţii de 1,3 miliarde de euro în 2009, pentru continuarea operaţiunilor, şi de 500 de milioane de euro în 2010.

Referitor la cele apărute în cotidianul german, purtătorii de cuvânt ai "Opel" şi GM Europa au refuzat să facă vreo declaraţie.

La începutul acestei săptămâni, directorul "General Motors" pentru Europa, Carl-Peter Forster, declara că posibila solicitare de garanţii guvernamentale adresată de "Opel" statului german ar depăşi uşor suma de un miliard de euro.

Preşedintele "Opel", Hans Demant, citat de publicaţia mai sus amintită, a subliniat că societatea îşi reduce ţinta de vânzări pentru anul viitor: "Ne pregătim pentru vremuri grele şi ne reducem cu 10% volumul de livrări planificat pentru 2009".

Săptămâna aceasta, guvernul german a purtat discuţii în privinţa unei posibile asigurări de garanţii de lichidităţi de peste un miliard de euro companiei "Opel". Cancelarul Angela Merkel a declarat că o decizie finală în acest sens va fi luată în decembrie.

GM închide temporar cinci fabrici în SUA

"General Motors" va închide temporar cinci uzine din Statele Unite, ca urmare a reducerii vânzărilor companiei, cu 45% în această lună. Unităţile de producţie din Shreveport, Louisiana; Wilmington, Delaware, şi Wentzville, Missouri, vor fi închise vreme de două săptămâni, iar cele din Spring Hill, Tennessee, şi Ingersoll, Ontario, o săptămână, a anunţat Chris Lee, purtător de cuvânt al GM.

GM a confirmat că directorul executiv Rick Wagoner i-a sfătuit pe senatori să aprobe o linie de credit de 25 de miliarde de dolari pentru industria auto din SUA, afectată de cea mai severă criză de după 1991.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb