Prague Fertility Centre: Creştere de 30% a numărului de pacienţi români care solicită tratamente FIV

F.D.
Miscellanea / 4 aprilie

Prague Fertility Centre: Creştere de 30% a numărului de pacienţi români care solicită tratamente FIV

Amânarea momentului de a deveni părinţi până după vârsta de 30-35 de ani are consecinţe pentru multe cupluri care îşi doresc copii. După această vârstă, rezerva ovariană şi calitatea ovulelor scad considerabil, afectând şansele unei femei de a concepe un copil cu ovocitele proprii. În aceste cazuri, soluţia este fertilizarea in vitro cu ovocite donate, fie congelate, fie proaspete, spun reprezentanţii Prague Fertility Centre.

În România, tratamentele FIV cu ovocite proaspete nu sunt practicate din cauza unui cadrul legislativ complicat. Donarea de ovocite este încadrată în Legea Transplantului şi nu este clar reglementată, motiv pentru care procedura este una birocratică. Clinicile oferă ca alternativă folosirea ovocitelor congelate, importate din bănci de ovocite din ţări ale Uniunii Europene, cum ar fi Grecia, Spania, Germania, Belgia sau Danemarca.

Cu toate acestea, există studii care arată că rata de succes a procedurilor FIV este mai bună atunci când se utilizează ovocite proaspete. Pentru a-şi creste şansele de a concepe un copil, tot mai multe cupluri se orientează către clinici din Cheia, unde pot accesa tratamente FIV cu ovocite proaspete, de la donatoare anonime, într-un cadru legal clar şi transparent. Prague Fertility Centre, unde se efectuează anual peste 2.000 de tratamente FIV, a înregistrat o creştere de 30% a numărului de pacienţi români care au solicitat aceste tratamente în 2023 faţă de 2022. Clinica raportează o rată de succes de 69% pentru procedurile FIV cu ovocite donate proaspete, depăşind media europeană de 50,5%. Succesul tratamentelor se datorează abordarii personalizate a cazurilor, echipei experimentate de embriologi, precum şi tehnicilor inovatoare folosite, clinica având un departament de cercetare în embriologie.

Un alt avantaj oferit de clinica de fertilitate din Praga este programul său intern de donare de ovule, care permite pacientelor să înceapă tratamentul imediat, fără liste de aşteptare. De la consultaţia iniţială până la obţinerea unei sarcini, procesul durează în medie 2-3 luni. Pentru a facilita experienţa pacientelor românce, Prague Fertility Centre pune la dispoziţie un manager de caz vorbitor nativ de limba română, care asigură asistenţă şi suport pe parcursul întregii proceduri.

"În ultima perioadă, am observat o creştere semnificativă a numărului de cupluri din România care se adresează clinicii noastre, în speranţa de a găsi soluţii pentru problemele lor de fertilitate. Ne aşteptăm ca această tendinţă să continue, în special pe fondul suspendării programului naţional de fertilizare in vitro. La Prague Fertility Centre, înţelegem că fiecare cuplu se confruntă cu provocări unice, tocmai de aceea, oferim o abordate complet personalizată şi empatică. Pacienţii noştri beneficiază de asistenţa unei echipe de experţi înalt calificaţi în domeniul reproducerii umane asistate, care folosesc cele mai avansate tehnologii şi proceduri disponibile. Datorită protocoalelor personalizate şi a opţiunilor de tratament disponibile, reuşim să ajutăm aproape 90% dintre cupluri să îşi îndeplinească visul de a deveni părinţi, în cadrul a cel mult patru cicluri de tratament", a declarat Dr.Lucie ©vabíkova, Ph.D. medic şef PFC şi specialist FIV.

Cum decurge tratmentul FIV cu ovocite donate

Tratamentul FIV cu ovocite donate este realizat după un protocol strict. Acesta începe cu selecţia donatoarei din baza de donatoare a clinicii, în funcţie de fenotipul pacientei (culoarea părului, a ochilor şi a pielii, înălţimea etc.), de grupa sanguină şi de orice alte preferinţe personale. Toate donatoarele sunt supuse unui examen medical, genetic şi psihologic. Odată ce o donatoare compatibilă este identificată, se sincronizează ciclurile menstruale ale donatoarei şi ale beneficiarei, pentru ca ovocitele să fie prelevate şi fertilizate în momentul optim. De asemenea, etapa preliminară include şi un tratament hormonal (sub formă de pilule) pentru a pregăti în mod optim mucoasa uterină (endometrul) pentru implantarea embrionului. Ovocitele sunt apoi prelevate de la donatoare şi fertilizate în laborator cu spermatozoizi de la partenerul beneficiarei. Embrionii rezultaţi sunt dezvoltaţi (cultivaţi) în laborator pentru câteva zile pentru a-i selecta pe cei mai viabili, care sunt apoi transferaţi în uterul beneficiarei. Embrionii de înaltă calitate rămaşi sunt crioconservaţi prin metoda vitrificării şi pot fi utilizaţi pentru un tratament ulterior, dacă va fi necesar.

Conform statisticilor, 4 din 10 cupluri din România întâmpină dificultăţi în conceperea unui copil după 1-5 ani de încercări. Se estimează că apoximativ 3.000 de cupluri din România merg anual în ţări precum Cehia, Spania, Grecia şi Polonia pentru proceduri FIV cu ovocite donate şi embrioni donaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb