PREMIERĂ DUPĂ 2014: Preţul petrolului american a trecut de 70 de dolari barilul

A.V.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 8 mai 2018

Preţul futures al petrolului brut a urcat ieri, pe pieţele străine, depăşind în SUA, pentru prima oară după noiembrie 2014, pragul de 70 de dolari/baril, pe fondul adâncirii crizei economice din Venezuela, dar şi în condiţiile în care se apropie termenul limită la care SUA vor decide dacă impun din nou sancţiuni Iranului.

Preţul petrolului american West Texas Intermediate (WTI) cu termen de livrare în iunie a urcat cu 1% la New York Mercantile Exchange ieri dimineaţă, la ora 10.25, ajungând la 70,43 dolari barilul.

Cotaţia ţiţeiului Brent cu livrare în iulie a crescut la 75,83 dolari/baril în a doua parte a zilei de ieri, la ICE Futures Europe din Londra. Mai devreme, preţul atinsese 75,89 dolari barilul, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2014 până în prezent.

Analiştii au avertizat că agravarea crizei economice în Venezuela, care este un exportator important de petrol, riscă să îi afecteze şi mai mult producţia şi exporturile.

Producţia de petrol a Venezuelei s-a redus la jumătate de la începutul anilor 2000, la numai 1,5 milioane de barili pe zi, în lipsa investiţiilor necesare menţinerii activităţii industriei petroliere din această ţară.

În săptămâna curentă, atenţia inves­titorilor şi analiştilor este îndreptată către acordul nuclear al Iranului. Majoritatea investitorilor se aşteaptă ca preşedintele american Donald Trump să retragă acordul cu Iranul prin care au fost ridicate sancţiunile împotriva Teheranului.

Iranul a redevenit un exportator important de petrol în 2016, după ce au fost ridicate sancţiunile internaţionale împotriva sa, în schimbul limitării programului nuclear.

Preşedintele Trump nu crede în sinceritatea Iranului şi a avertizat că nu va prelungi acordul de ridicare a sancţiunilor, care expiră la data de 12 mai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb