Preşedintele Asociaţiei Femeilor Românce din Italia, Silvia Dumitrache, consideră că diferenţa importantă faţă de sistemul de învăţământ din România este dată de calitatea profesorilor, care au o anumită pregătire, inclusiv psihologică şi pedagogică, în raport cu elevii, informează News.ro.
Silvia Dumitrache a făcut, astăzi, câteva comparaţii între sistemul de învăţământ din Italia şi cel din România.
"Sistemul este foarte diferit faţă de ceea ce se întâmplă în România, în sensul că imediat cum noi am ajuns în Italia, fiul meu, care avea 11 ani, a fost luat în grija unor profesori de susţinere alături de alţi copii veniţi din străinătate, să recupereze cât se poate de repede limba italiană şi a avut noroc de o şcoală foarte bună, cu profesori buni. Diferenţa importantă faţă de sistemul din România este în primul rând calitatea profesorilor, care au o anumită pregătire, inclusiv psihologică, educaţională, pedagogică, în raport şi în legătură cu elevii", a declarat Silvia Dumitrache.
Mai mult, preşedinta asociaţiei a menţionat şi faptul că s-a întâmplat să facă o vizită în şcoala pe care fiul său o frecventează, deoarece acesta nu primea teme, facând, încă o dată, o comparaţie cu sistemul de învăţământ din România, unde temele se dau din plin.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.02.2023, 13:00)
La salarizare nu sunt diferente?
Nu poti sa platesti profesorii precum gunoierii si sa ai pretentia de la ei sa fie genii.
La seriozitate, disciplina si implicare, nu sunt diferente intre elevii nostri si elevii italieni?
Elevii italieni merg la scoala ca sa acumuleze cunostinte, ai nostrii merg la scoala ca sa ia note mari, burse si sa socializeze.
La dotari din scoli si la numarul de elevi din fiecare clasa nu sunt diferente?
Hai sa vedem tabloul intreg, nu numai parti din el.
Sa vedem ce material uman avem si cu ce atitudini si conceptii vin elevii din gradinita, ciclul primar si familia romaneasca, ce dotari au scolile si cati elevi trebuie sa invete profesorii nostri in fiecare clasa, cat de atractiva este profesia de cadru didactic si cine alege (este mult spus alege, mai degraba culege) aceasta profesie si in general ce oferim si ce pretindem. Ca de obicei, pretindem mult acolo unde oferim foarte putin (profesorilor), dar pretindem putin acolo unde oferim foarte mult (parlamentarilor, guvernantilor, primarilor si celorlalti emanati). Asta dovedeste lipsa de seriozitate in tratarea problemei, de realism si de echitate.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.02.2023, 14:13)
Foarte bine punctat!
1.2. Titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Protaru în data de 28.02.2023, 15:20)
Bine spus. Sistemul e putred complet si nu poate fi altfel avand in vedere toate aspectele.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.02.2023, 19:11)
Sistemul de invatamint a fost neglijat de 30 ani, profesorii descurajati sa intre in sistem datorita salariilormici.