Preşedinţii din Europa Centrală sprijină Nabucco într-o scrisoare adresată preşedintelui azer

F. A.
Internaţional / 19 iunie 2013

Preşedintele austriac a subliniat recent, într-o conferinţă, un important avantaj al Nabucco, şi anume capacitatea de a diversifica în mod real sursele de aprovizionare cu energie ale Europei Centrale şi de Est, care depinde într-o mare măsură de importurile din Rusia, se arată într-un comunicat de presă.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat, de asemenea, că Nabucco va aduce beneficii nu numai ţărilor de tranzit ci şi altor state, inclusiv Poloniei.

Nabucco va transporta gaz din Regiunea Caspică spre terminalul strategic de gaze naturale de la Baumgarten, Austria, de unde va putea apoi deservi piaţa europeană extinsă.

În acelaşi timp, preşedinţii Austriei, Bulgariei, Ungariei şi României i-au trimis, săptămâna trecută, o scrisoare preşedintelui azer Ilham Aliyev în care şi-au exprimat sprijinul faţă de Nabucco.Scrisoarea a avut şi susţinerea Turciei, după cum a spus preşedintele austriac Heinz Fischer.

Reinhard Mitschek, directorul general al NABUCCO Gas Pipeline International GmbH, a declarat: "Această declaraţie de sprijin a preşedinţilor ţărilor care vor fi traversate de Nabucco demonstrează că Nabucco este proiectul cu cel mai mare avantaj strategic pentru deschiderea Coridorului Sudic de Gaze. Sprijinul politic, alături de interesul puternic manifestat pentru procesul Open Season al Nabucco privind rezervarea de capacitate a conductei demonstrează că există o cerere considerabilă pentru gazul din Regiunea Caspică transportat prin Nabucco. Sprijinul Turciei, în calitate de important partener de tranzit al gazului caspic către Europa, reprezintă un avantaj-cheie. Rămânem încrezători că accesul la piaţă de neegalat oferit de Nabucco ţărilor din Europa Centrală precum şi celor din Balcani şi Sud-Estul Europei asigură tranzitul gazului de la şah Deniz în Europa via Nabucco".

Consorţiul şah Deniz urmează să ia o decizie în cursul acestei luni referitor la gazoductul care va transporta gazul către Europa, prin Coridorul Sudic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb