Preţul cărnii de porc este cuprins, în ţara noastră, între 4,5 lei/kg şi 18 lei/kg, (diferenţa între preţul minim şi cel maxim este destul de mare, respectiv 13,5 lei). În fiecare judeţ, valorile săptămânii acesteia rămân aproape constante faţă de cea anterioară, neexistând fluctuaţii semnificative. Conform Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), în judeţul Braşov, producătorii au majorat cu 5% preţul de vânzare cu amănuntul pentru carcasa de porc. Acelaşi produs a înregistrat scăderi cu 3,2% în judeţul Suceava.
Argeş, Galaţi şi Teleorman sunt judeţele în care s-au menţinut cele mai ridicate preţuri, unde carcasa de porc s-a putut cumpăra la o valoare cuprinsă între 10 şi 13 lei/kg; faţă de această valoare, preţul maxim ajunge la o limită superioară de 18 lei/kg şi el se regăseşte în judeţul Brăila. În schimb, în judeţele Harghita, Iaşi şi Sibiu, acest produs s-a comercializat la preţuri minime de 4,5 - 8 lei/kg.
Comparativ cu luna iunie anul curent, în luna iulie, conform datelor furnizate de Comisia de Clasificare a Carcaselor (CCCEUROP), numărul total al animalelor sacrificate a crescut cu 4,5%, iar greutatea în carcasă caldă a scăzut nesemnificativ cu 1,5%. Peste 51% din totalul tăierilor de porcine s-a realizat în unităţile industriale specializate. Sacrificările în acest tip de unităţi au înregistrat creşteri de 13,69%, din punct de vedere al numărului de animale sacrificate.