Primăria Capitalei începe miercuri testarea bucureştenilor pentru COVID-19

S.B.
Miscellanea / 9 iunie 2020

Primăria Capitalei începe miercuri testarea bucureştenilor pentru COVID-19

Primaria Capitalei începe mâine, la Arena Naţională, testarea celor 10.500 de bucureşteni selectaţi în programul "Sunt imun la Covid". Testul este unul rapid, iar scopul său este de a detecta dacă persoana respectivă are anticorpi împotriva virusului Sars- Cov2, potrivit Hotnews.

Proiectul a stârnit controverse deoarece testele rapide nu sunt foarte exacte şi nu este foarte clar cine a făcut eşantionarea.

Potrivit sursei citate, spaţiul de la Arena Naţională este împărţit pe 6 secţiuni, corespunzătoare celor 6 sectoare, fiecare având câte 5 puncte de testare care vor funcţiona în două ture, zilnic între orele 8:00 - 20:00, de luni până duminică. Un medic va recolta o picătură de sânge din deget, după o dezinfectare prealabilă, cu un ac steril de unică folosinţă, printr-o metodă similară celei de verificare a glicemiei la pacienţii diabetici. Pe locul înţepăturii se va aplica un plasture steril.

După 15 minute de la recoltarea sângelui, medicul va comunica rezultatul testării şi beneficiarul testului va primi o adeverinţă scrisă şi semnată. În cazul în care rezultatul este pozitiv, înseamnă că persoana a avut infecţia cu SARS-Cov-2 şi a dobândit imunitate.

Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, a scris recent pe pagina de Facebook că acest program de testare este "de-a dreptul o gogomănie".

"Toată comunitatea ştiinţifică ştie că testele respective încă dau rateuri mari: un procent mare dintre cei testaţi vor fi eronat identificaţi ca pozitivi sau negativi. Tocmai de aceea în spate trebuie să existe o metodologie ştiinţifică care să pondereze aceste erori, iar eşantionul de oameni testaţi trebuie ales cu mare atenţie".

Vlad Mixich mai spune că Gabriela Firea a minţit atunci când a afirmat că "eşantionarea celor testaţi a fost făcută de specialiştii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică".

"În acest timp, şeful specialiştilor de la Institutul Naţional de Sănătate Publică afirmă că "Nu există niciun eşantion calculat de INSP pentru Primăria Capitalei. Nu ştiu ce spune doamna primar Firea." (Dr. Adriana Pistol, declaraţie pentru Europa Liberă). M-aş fi bucurat ca Primăria Bucureşti sau orice altă primărie din ţară să deruleze campanii de testare. Dar acestea trebuie făcute cum trebuie, căci altfel se risipesc bani, timp, resurse umane şi materiale preţioase şi se profită cinic de speranţele oamenilor. Cele de mai sus sunt fapte obiective şi ele există şi vor exista indiferente la simpatiile sau antipatiile noastre. În rest, fiecare gândeşte şi judecă cum poate, unii închid ochii şi gura, iar alţii nu", este concluzia lui Vlad Mixich.

Iniţial, Gabriela Firea a declarat că eşantionarea a fost făcută de INSP.

După apariţia în spaţiul public a informaţiilor privind eşantionarea, Gabriela Firea a revenit asupra declaraţiilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Toată industria virusului e o uriașă frauda de care profită niste băieți, iar noi n-ar trebui sa fim cobaii lor pe stadioane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb