Proiectul educaţional "Şcoala de Bursă" a ajuns la a treia ediţie

Andrei Stan
Piaţa de Capital / 2 noiembrie 2016

Cea de-a treia ediţie a proiectului educaţional "Şcoala de Bursă" se va desfăşura la Sibiu, în anul universitar 2016-2017 şi va debuta joi, 3 noiembrie, în Aula Avram Iancu a Universităţii "Lucian Blaga", potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Proiectul le oferă tuturor celor interesaţi de piaţa de capital, în special studenţilor, şansa de a participa gratuit la cursuri de iniţiere, mediu şi avansaţi privind universul bursier.

Cursul inaugural, programat pentru joi, 3 noiembrie, ora 17:30, va cuprinde prezentarea unei scurte sinteze a ediţiei a doua a proiectului "Şcoala de Bursă", precum şi partea teoretică a modulului I - începători. Vor fi prezentate, explicate şi analizate noţiuni privind: conceptul de bursă, istoria şi evoluţia bursei, rolul bursei în economie, organizarea şi funcţionarea bursei, rolul tuturor participanţilor la piaţă şi a modului de organizare, autorizare şi funcţionare a acestora: investitori, brokeri, SSIF, SAI, consultanţi investiţii etc.

" Suntem nerăbdători să continuăm să aducem plus-valoare în educaţia financiară a noilor generaţii şi să le oferim posibilitatea de a acumula competenţe suplimentare faţă de ceea ce studiază la cursuri. Vom încerca să le oferim, ca de obicei, prezentări interactive, să aducem invitaţi din piaţa de capital care să împărtăşească din experienţele şi cunoştinţele lor şi reflectăm cât mai bine nu doar imaginea bursei cât şi substanţa acesteia", a declarat Decebal Todăriţă, cofondator "Şcoala de Bursă" şi specialist Marketing & PR.

Florin Oprea, cofondator "Şcoala de Bursă" şi personal banker, a precizat: "Şi în acest an vom păstra structura comprimată a Şcolii de Bursă: este vorba despre 3 module - iniţiere, mediu şi avansaţi care se vor desfăşura pe parcursul anului universitar, astfel încât programul studenţilor să nu fie foarte încărcat. Parteneriatul cu ULBS este gândit în aşa fel încât tinerii să descopere că există nenumărate oportunităţi pe care le pot exploata într-un univers financiar într-o continuă mişcare şi schimbare. Vom actualiza programa cursurilor, vom veni cu noutăţi şi surprize, vom organiza webinarii şi dorim ca grupul de persoane instruite în acest domeniu să devină de la an la an din ce în ce mai mare".

La rândul său, prof. univ. dr. Livia Ilie, prorectorul ULBS, a arătat: "Educaţia financiară a tinerilor este esenţială în contextul actual al pieţei muncii, o piaţă dinamică, o piaţă în care se caută tineri bine pregătiţi nu numai în domeniul lor strict de specializare, ci şi în domenii conexe care determină buna funcţionare a organizaţiilor în care vor lucra. Şcoala de Bursă este o oportunitate pentru studenţii ULBS de a dobândi cunoştinţe şi a dezvolta competenţe suplimentare faţă de pregătirea lor de specialitate. Instituţiile şi pieţele financiare oferă mecanisme esenţiale în funcţionarea economiilor de piaţă. Înţelegerea modului în care funcţionează bursele şi a oportunităţilor pe care acestea le oferă indivizilor, companiilor sau instituţiilor publice de către un număr cât mai mare de studenţi - specialiştii de mâine din diverse domenii - este esenţială pentru o bună funcţionare a pieţelor financiare. Parteneriatul ULBS cu AS Financial Markets continuă pentru al treilea an consecutiv".

"Şcoala de Bursă" este o iniţiativă educaţională de promovare a educaţiei financiare derulată pe baza unui parteneriat încheiat între Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi AS Financial Markets, companie specializată în organizarea de cursuri de autorizare în piaţa de capital. Proiectul a debutat în 2014 şi se află la cea de-a treia ediţie.

În cadrul proiectului, studenţii beneficiază de cursuri gratuite privind piaţa de capital.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa introduceti si un capitol de cum te fura un SSIF precum Harinvest si ASF nu face nimik sa ii protejeze pe investitorii F U R A T I pe piata de capital din Romania ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb