RASDAQ Tranzacţii cu 3,6% din capitalul "Argus" Constanţa

Răzvan Radu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 februarie 2004

Dintre tranzacţiile încheiate ieri pe piaţa Rasdaq, cele realizate cu acţiunile producătoru-lui de ulei vegetal "Argus" Constanţa (simbol UARG) s-au remarcat de departe. Numărul tit-lurilor "Argus" rulate ieri pe pia-ţă au totalizat 3,61% din capitalul social al companiei. Graba cu care unii investitorii au achiziţionat acţiunile "Argus" se datorează faptului că aceste acţi-uni vor fi suspendate de la tranzacţionare începînd de astăzi pentru splitarea valorii nominale de la 150.000 de lei, la 15.000 de lei/acţiune. Ca urmare a acestei operaţiuni, acţionarii "Argus" vor deţine cîte 10 acţi-uni cu valoare nominală diminuată, în loc de una singură la valoare nominală mare.

După reluarea tranzacţionării acţiunilor "Argus", investitorii vor ajusta preţurile de piaţă în conformitate cu noua valoare nominală ceea ce înseamnă că vor deveni mult mai ieftine. Prin intermediul a 117 operaţiuni s-au transferat ieri 113.313 titluri "Argus", în valoare de 29 miliarde de lei. Preţul a oscilat între 245.000 lei şi 255.000 lei/acţiune. Cotaţia medie, de 254.735 lei a înregistrat o scă-dere nesemnificativă faţă de ziua precedentă.

O lichiditate foarte bună au avut şi titlurile "Uzinexport" Bu-cureşti (simbol UZIN), cu care s-au perfectat 38 de trans-feruri, în valoare de 5,6 miliarde de lei. Preţul a urxcat din nou la maximul de 15.000 de lei/ac-ţiune, cursul minim fiind de 13.000 lei. Cotaţia medie, de 14.569 lei a înregistrat o creştere cu 1,88% comparativ cu cea consemnată anterior. Societatea este specializată în contractarea de lucrări şi proiecte indus-triale.

Tranzacţiile mari pe emitenţii "Argus" şi "Uzinexport" au urcat ieri valoarea totală a tranzacţiilor din piaţă la 41 miliarde de lei (1 milion de euro). Indicele general Rasdaq Compozit, care ur-mărşte evoluţia de ansamblu a pieţei, a înregistrat o scădere nesemnificativă, pînă la valoarea de 1.347 de puncte. La Categoria I, cotaţiile au scăzut în medie cu 1,05%, iar indicele RAQ I a coborît la 1.417,49 de puncte. Singura creştere a cursurilor a fost consemnată la secţiunea a doua a pieţei, al cărei indice, RAQ II, s-a apreciat cu 1,22%, la 1.616 puncte.

Titlurile "Băncii Comerciale Carpatica" Sibiu (simbol BACR) au fost, din nou, principala atrac-ţie a investitorilor de la prima categorie. Cele 40.200 de titluri tranzacţionate ieri au valorat 1 miliard de lei. Cotaţia a atins maximul de 27.500 lei/ac-ţiune, minimul fiind de 24.000 lei. Cursul mediu la care s-au încheiat cele 30 de tranzacţii a fost de 26.517 lei/acţiune, cu 3,84% peste cel consemnat anterior. Titlurile băncii au avut o creştere pronunţată de la reintroducerea la tranzacţionare, la începutul acestei săptă-mîni.

Cu titlurile "Confecţii Vaslui" (simbol COVB) s-au realizat ieri 6 tranzacţii, în valoare 507 milioane de lei. Singurul preţ consemnat pe parcursul zilei a fost de 28.000 lei, în creştere uşoară, cu 0,12%, faţă de nivelul mediu anterior. Potrivit datelor disponibile în piaţă, nici un acţionar nu a concentrat pînă în prezent peste 10% din titlurile societăţii. Interesul investitorilor pentru achiziţia titlurilor COVB a determinat o creştere accelerată a cotaţiei pe parcursul anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb