Renovatio: Electrocentrale Borzeşti a pus în funcţiune primul megawatt din fotovoltaice, după 15 ani de la închiderea producţiei

T.B.
Companii / 27 februarie

Renovatio: Electrocentrale Borzeşti a pus în funcţiune primul megawatt din fotovoltaice, după 15 ani de la închiderea producţiei

Electrocentrale Borzeşti a marcat recent un moment istoric prin punerea în funcţiune a primului megawatt de energie din surse fotovoltaice, la 15 ani după ce îşi oprise producţia de electricitate, se arată într-un comunicat al Renovatio, remis redacţiei. Acest lucru a fost posibil în urma unor investiţii care s-au ridicat la aproximativ 30 de milioane de euro, conform sursei.

Potrivit comunicatului, "Ultima zi de producţie a energiei electrice având ca materie primă păcura a avut loc la Electrocentrale Borzeşti în ziua de 11.12.2009, astfel că după 15 ani, obiectul de activitate rămâne acelaşi, dar sursa este acum una regenerabilă, reprezentând un pas important în tranziţia la o energie curată, pentru viitor", a declarat Doru Voicu, director de Strategie în cadrul Renovatio.

Conform sursei menţionate, "Electrocentrale Borzeşti va deveni cel mai important hub pentru energii regenerabile din România, cu exploatări active ale resurselor alternative, cu potenţial din zonă", a mai spus Doru Voicu.

Renovatio, unul dintre principalii jucători în domeniul energiei solare şi al tehnologiei verzi din România, intenţionează să finalizeze proiectul fotovoltaic de la Electrocentrale Borzeşti la sfârşitul lunii aprilie 2024, acesta urmând să aibă o capacitate instalată de 50 MW, arată datele comunicatului.

Proiectul prevede instalarea a circa 75.000 panouri fotovoltaice, cu o producţie de 70.000 MWh/anual, cantitate ce ar putea alimenta timp de un an 350.000 de consumatori casnici (cu un consum lunar de 200kWh), informează compania.

La Borzeşti, se vor instala etapizat alţi 50 MW şi în eolian, iar până la sfârşitul anului 2028, în judeţul Galaţi, urmează să fie dezvoltate în total capacităţi de până la 1.000 MW, transmite sursa.

Fondurile de aproximativ 30 de milioane de euro necesare realizării parcului fotovoltaic de la Borzeşti au provenit din surse proprii ale Renovatio şi din împrumuturi bancare, adaugă compania.

OMV Petrom SA a semnat recent achiziţia de la RNV Infrastructure a unui pachet de 50% din acţiunile Electrocentrale Borzeşti, precizează sursa menţionată. Tranzacţia este în acest moment analizată de către Consiliul Concurenţei, potrivit datelor comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb