Restanţele financiare produc şi "datorii" sportive

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 26 mai 2016

Restanţele financiare produc şi "datorii" sportive

Fotbalul pe datorie a primit o nouă lovitură din partea Comisiei de fond a Sistemului Naţional de Licenţiere. Trei cluburi care activează acum în prima ligă şi trei din a doua au fost depunctate din cauza unor restanţe financiare. Astfel la startul următorului sezon, în primele două ligi se vor alinia mai multe echipe care nu pornesc, firesc, de la 0 puncte.

Niciunul dintre cluburile aflate în insolvenţă nu a scăpat de depunctare, aceasta fiind soluţia de avaria, pentru a fi evitate retrogradările sau blocările promovărilor la masa verde. Câştigătoarea Cupei României, CFR Cluj a primit cea mai mare sancţiune, respectiv 9 puncte penalizare, fiind urmată în acest nedorit top de ASA Târgu Mureş, Petrolul şi Rapid Bucureşti, penalizate cu câte 6 puncte. În plus, conform unor surse citate de Agerpres, Petrolul a primit şi o penalitate financiară de 120.000 de lei, aceeaşi sumă urmând să o plătească şi formaţia UTA Bătrâna Doamnă, plus 3 puncte de penalizare, iar Dunărea Călăraşi a primit o penalitate de 100.000 de lei. Rapid, UTA şi Dunărea evoluează în eşalonul doi fotbalistic, cea dintâi echipă fiind deja promovată în prima ligă. Trebuie spus că în cazul Petrolul Ploieşti, echipă care a retrogradat matematic în Liga a II-a, nu se va aplica sancţiunea depunctării. Cele două echipe din eşalonul secund ( UTA Bătrâna Doamnă şi Dunărea Călăraşi ) vor fi sancţionate numai dacă reuşesc promovarea în ediţia 2016-2017 a Ligii I. În urmă cu un an, CFR Cluj şi Petrolul Ploieşti, echipe aflate şi atunci în stare de insolvenţă, fost penalizate cu 10 respectiv 6 puncte.

Preşedintele formaţiei CFR Cluj a confirmat, în direct la TV, că echipa sa a fost informată în legătură cu această penalizare: "Am fost înştiinţaţi în legătură cu această depunctare şi am şi formulat recursul. Cel puţin trei dintre cele nouă puncte aplicate sunt o greşeală. Eu zic că avem dreptate. Penalizarea vine ca urmare a unor restanţe salariale".

Aceste sancţiuni au fost anticipate încă din luna martie de Directorul Departamentului de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, care declara atunci că echipele aflate în insolvenţă sunt mai aproape de faliment decât de salvare şi că vom avea parte de mai multe surprize neplăcute: "A ieşit Dinamo din insolvenţă şi slavă Domnului că avem şi un caz fericit, dar eu vă spun, anul acesta fac 60 de ani. Ies eu la pensie şi nu va mai ieşi vreun club din insolvenţă. Toate cluburile care au intrat în insolvenţă, mai devreme sau mai târziu, vor fi în faliment. Situaţia este la fel de proastă ca şi în anii trecuţi, poate chiar mai proastă."

Deciziile luate de instanţa de fond nu sunt definitive, cluburile putând depune memorii la comisia de apel a Departamentului de Licenţiere din cadrul FRF care va analiza cazurile până la data de 31 mai. Ultima cale de atac pentru cluburile sancţionate este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, fiind o obişnuinţă ca la finalurile de sezon echipe autohtone să ajungă în faţa acestei instanţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb