REŢEAUA DE TERMIE A CAPITALEI INTRĂ ÎN REPARAŢII 53 de kilometri de conducte, reabilitate din bugetul Primăriei Generale

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 10 februarie 2021

Primăria Capitalei demarează lucrările la cinci tronsoane de distribuţie a agentului termic în Bucureşti, iar din cauza lucrărilor respective vor fi întreruperi de câteva ore ale căldurii şi apei calde în mai multe zone.

"Începem azi un tronson de 13 kilometri, în zona Ferentari. Este unul din cele cinci tronsoane pe care ne propunem să le facem anul acesta. Anul acesta ne mai propunem să facem în zona Pantelimon 12 kilometri, în zona Colentina 9 kilometri, în zona Victoriei 11 kilometri şi în zona Berceni 8 kilometri. În total 53 de kilometri. (...) Vrem ca toate cele cinci tronsoane să fie gata anul acesta, ca să putem să începem din primăvara anului viitor, tronsoanele finanţate din bani europeni. (...) Pe şantier s-au montat nişte conducte mai subţiri care sunt provizorii, în termeni tehnici se denumesc provizorate, prin care serviciul este menţinut în continuare astfel încât să nu se folosească conductele mari pe care se transportă agentul termic. Deci în principiu mai puţin nişte întreruperi de câteva ore nu este cazul să se întâmple", a declarat, ieri, Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, cu prilejul unei conferinţe de presă la inaugurarea lucrărilor din zona Ferentari.

Edilul a spus că finanţarea lucrărilor respective va fi asigurată din bugetul local şi din credite luate de la bănci.

Valoarea totală a lucrărilor pe cele cinci tronsoane este de 300 milioane de lei, care sunt prevăzuţi a fi finanţaţi din bugetul local. După cum ştiţi aceşti bani nu există în momentul de faţă. Urmează să avem bugetul naţional şi apoi bugetul local şi modalitatea prin care noi vrem să ieşim din acest blocaj financiar, în care Primăria Capitalei este de doi ani, este să punem datoriile în bugetul pe 2021 şi tot ce înseamnă investiţie nouă, inclusiv aceasta, să fie finanţată din credite. Pentru asta avem nevoie ca Guvernul să ne extindă limita de creditare", a precizat Nicuşor Dan.

Primarul general al Capitalei a menţionat că Municipalitatea îşi menţine intenţia de a prelua Elcen.

"Avem intenţia de a prelua ELCEN, de a o fuziona cu Termoenergetica, pentru a avea astfel un unic responsabil pentru tot ce înseamnă sistem de termoficare - producţie şi distribuţie. Eu îmi doresc să se întâmple undeva până în luna mai, iunie, însă depinde de multe alte instituţii: de Consiliul Concurenţei, de creditorii ELCEN din momentul acesta, de Ministerul Energiei. (...) Dar, eu îmi doresc ca până în vară să facem asta", a spus Nicuşor Dan.

Potrivit informaţiilor oferite de edil, datoria pe care Municipalitatea o are către Ministerul Economiei va rămâne o chestiune juridică de tranşat între cele două instituţii.

"Termoenergetica o să preia Elcen, în felul acesta o să fie o singură companie, iar datoria istorică pe care Municipalitatea, prin Radet, o are către Ministerul Economiei, prin Elcen, va rămâne o chestiune juridică de tranşat cu Guvernul, adică Ministerul Energiei. (...) Puţinele datorii, de aproximativ 100 milioane de lei, pe care Termoenergetica le are către Elcen acum, ajung să închidă datoriile pe care Elcen le are către alţi furnizori, în linii mari", a concluzionat Nicuşor Dan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb