Reţetă de succes pentru sporturile de echipă

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 8 mai 2018

Reţetă de succes pentru sporturile de echipă

Sportul autohton "scoate capul" în competiţiile internaţionale prin echipele finanţate de primării. Aceasta este realitatea. După performanţele de la handbal, voleiul feminin se poate mândri cu un rezultat de excepţie: finală de Liga Campionilor. Când toată lumea vorbea de o cădere totală a sportului autohton, au început să apară rezultate de excepţie, tocmai la jocurile de echipe, acolo unde lucrurile nu au mers deloc bine în ultimii 30 de ani. La acest lucru au contribuit banii investiţi de autorităţile publice şi transferurile de jucătoare şi tehnicieni de peste hotare.

Volei Alba Blaj a pierdut în faţa echipei VakifBank Istanbul (Turcia) cu scorul de 0-3, în finala Turneului Final Four al Ligii Campionilor, de la Bucureşti, obţinând medaliile de argint.

Volei Alba Blaj este o echipă relativ tânără, a fost înfiinţată în 2011. În 2015, echipa finanţată de Primăria Blaj a câştigat primul titlu de campioa-nă naţională, după care au venit mai multe performanţe, inclusiv trei participări în grupele Ligii Campionilor. Din lotul antrenat de Darko Zakoc (Serbia) fac parte şi jucătoare din Bulgaria, Germania, Cuba.

În jurul acestei echipe există o emulaţie extraordinară la nivel local, astfel că autorităţile din Blaj (Judeţul Alba) au decis să construiască o sală polivalentă de peste 2.000 de locuri, în care vor încăpea 10% din locuitori. Jumătate din investiţie, care se ridică la circa 32 de milioane de lei, va fi suportată de Consiliul Judeţean Alba, iar ceilalţi bani vor fi puşi la dispoziţie de Primăria Blaj. Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar crede că oraşul pe care îl conduce poate deveni o capitală a voleiului autohton: "Avem un contract cu Federaţia Română de Volei prin care, în următorii cinci ani, după ce sala va fi gata, o punem la dispoziţie gratis pentru toate meciurile loturilor naţionale. Şi celelalte echipe din judeţ, de handbal, de baschet, vor juca la Blaj meciurile din cupele europene. Am luat decizia înfiinţării ei având în vedere că avem această echipă mare, că oamenii iubesc acest sport. Dacă la Alba Iulia exista sală polivalentă nu mai făceam. Suntem cel mai mic oraş din România care va avea o sală polivalentă. La dimensiunea ei, va fi una dintre cele mai frumoase din ţară".

Alte două echipe finanţate de autorităţile locale se luptă luna aceasta pentru trofee europene. Astfel, CSM Bucureşti participă la Turneul "Final Four", semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin, de la Budapesta (se va disputa pe 12 şi 13 mai), alături de Gyor (Ungaria), HC Vardar (Macedonia) şi Rostov-Don (Rusia). În manşa tur a finalei Cupei EHF, echipa norvegiană de handbal feminin Vipers Kristiansand a învins pe teren propriu pe SCM Craiova, cu scorul de 26-22 (12-10), returul urmând să se joace pe 11 mai.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Articolul e bun dar trebuia să apara luni.

    Felicitări echipei de volei. 

    Da, martea nu mai vorbesti despre volei, e interzis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb