Reuters: Rusia aduce întăriri în regiunea Kursk

R.S.
Internaţional / 10 august

Reuters: Rusia aduce întăriri în regiunea Kursk

Rusia a mutat vineri tancuri, artilerie şi sisteme de rachete suplimentare în sudul regiunii Kursk, unde pentru a patra zi consecutiv a încercat să pună capăt incursiunii-şoc a forţelor ucrainene. Ca o nouă dovadă a pagubelor provocate de contraofensiva ucraineană, o înregistrare video postată pe reţelele sociale şi verificată de Reuters arată un convoi de 15 camioane militare ruseşti arse, înşirate de-a lungul unei autostrăzi din regiunea Kursk, în unele fiind vizibile cadavre, potrivit Reuters.

Forţele ucrainene au trecut marţi graniţa într-o operaţiune care a luat prin surprindere armata rusă, după ce de luni de zile forţele Moscovei avansau treptat în estul Ucrainei.

Politicienii şi militarii ruşi se referă la o "invazie" ucraineană, la aproape doi ani şi jumătate după ce Rusia şi-a lansat propria invazie la scară largă a vecinului său, scrie Reuters.

La două zile după ce şeful Statului Major Valeri Gherasimov i-a raportat preşedintelui Vladimir Putin că avansul a fost oprit, Ministerul rus al Apărării a declarat că forţele sale "continuă să respingă o tentativă de invazie a forţelor armate ale Ucrainei pe teritoriul Federaţiei Ruse".

Agenţia de presă Interfax a citat ministerul rus care a transmis că Rusia trimite coloane de întăriri cu sisteme de rachete cu lansare multiplă Grad, artilerie şi tancuri.

Armata ucraineană a păstrat tăcerea în legătură cu ofensiva, deşi preşedintele Volodimir Zelenski a lăudat-o joi pentru capacitatea sa "de a surprinde" şi de a obţine rezultate. El nu a făcut referire în mod explicit la Kursk.

Ben Barry, analist de război terestru la Institutul Internaţional pentru Studii Strategice (IISS), a declarat că, deşi obiectivele sale strategice mai largi rămân neclare, Ucraina a expus deficienţele Rusiei şi a răsturnat filosofia convenţională privind războiul, conform căreia câmpul de luptă este "transparent" şi niciuna dintre părţi nu poate avansa fără pierderi grele. "Au obţinut în mod clar un grad de surpriză care sugerează că abilitatea Rusiei de a culege informaţii şi de a face supraveghere şi recunoaştere este inadecvată", a declarat expertul.

CAMIOANE DISTRUSE DE HIMARS

Un canal ucrainean Telegram care a postat videoclipul cu camioanele ruseşti distruse susţine că acestea au fost lovite de un sistem de rachete HIMARS furnizat de Statele Unite.

Bloggerii ruşi au dat, de asemenea, vina pe o lovitură cu HIMARS, iar unul dintre ei a spus că oricine a dat ordin ca vehiculele militare să se deplaseze în coloane expuse este un "dobitoc" care ar trebui împuşcat. Reuters precizează că nu a fost în măsură să stabilească modul în care vehiculele au fost distruse.

MASH, un post de ştiri rusesc cu contacte în serviciile de securitate, a declarat că videoclipul a fost filmat şi transmis canalului ucrainean de către un localnic care a fost ulterior arestat sub suspiciunea de spionaj.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Când aperi teritorii furate recent, nu mai ai grijă de furtturile anterioare. :

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb