România are oportunitatea să devină principalul producător de gaze din UE

D.F.
Companii / 4 noiembrie 2019

România are oportunitatea să devină principalul producător de gaze din UE

România poate deveni cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană, iar investitorii au semnale pozitive din partea autorităţilor române începând cu luna septembrie, când au fost demarate discuţii pentru modificarea Legii offshore şi liberalizarea pieţei gazelor, a declarat, luni, Franck Neel, preşedintele Federaţiei Patronale de Petrom şi Gaze (FPPG), în cadrul unei conferinţe de profil.

El este şi membru al directoratului OMV Petrom, companie care, alături de americanii de la ExxonMobil, explorează zăcământul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră.

Reprezentantul FPPG a susţinut că acest an a fost unul dificil pentru companiile din sector, având în vedere efectele OUG 114/2018 şi OUG 19/2019.

Potrivit acestuia, ca urmare a OUG 114/2018 a crescut preţul gazelor pentru industrie, ceea ce a dus la creşterea inflaţiei, lucru care se va reflecta în scăderea puterii de cumpărare pentru clienţii casnici.

El a amintit că, pentru demararea investiţiilor în Marea Neagră, este nevoie de stabilitate în reglementările fiscale, de piaţă liberă, precum şi de definirea şi protejarea consumatorilor vulnerabili.

Intenţia autorităţilor române de a modifica Legea offshore şi OUG 114/2018 reprezintă un important pas înainte, iar OMV Petrom rămâne dornică să dezvolte proiectul Neptun din Marea Neagră, se arată în raportul financiar al OMV Petrom pentru trimestrul al treilea al acestui an, publicat pe 30 octombrie.

Datorită acestor intenţii ale autorităţilor române, reprezentanţii companiei s-au referit în ton optimist la proiectul Neptun Deep din Marea Neagră. Aceasta după ce mai multe rapoarte anterioare precizau că decizia de investiţie era amânată din cauza regimului fiscal şi de reglementare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pana una alta importam energie si gaze de la unguri, care nu au Marea Neagra.M-as bucura pentru copii nostrii sa aveti dreptate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb