România, reprezentată de o delegaţie AFPICE la Forumul China - CEEC

D.B.
Miscellanea / 21 noiembrie 2019

România, reprezentată de o delegaţie AFPICE la Forumul China - CEEC

În prima parte a lunii noiembrie 2019 a avut loc în Cangzhou, provincia Hebei, (Republica Populara Chineza) cel de al doilea Forum China - Europa Centrală şi de Est (ECE). Acest eveniment, destinat în principal IMM-urilor, este organizat conform normelor stabilite la Summit-urile 16+1 si respectiv 17+1 la nivel de Prim-ministri, de la Sofia 2018 şi Dubrovnik 2019, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Forumul a fost organizat de: Guvernul central al R.P. Chineze, Ministerul Comerţului din această ţară (MOFCOM), precum şi de Guvernul local al provinciei Hebei, această instituţie asigurând conducerea Forumului şi a tuturor manifestărilor conexe. La eveniment au au fost reprezentate 16 ţări din Europa Centrală şi de Est, la nivel de vice prim-ministru, ministru, ambasador, ministru-consilier.

Din partea României a participat Asociaţia China - România pentru Promovarea Comerţului Internaţional şi a Economiei (AFPICE), care a organizat o misiune economică la invitaţia China - CEEC for SME in Cangzhou (Hebei). Din delegaţia condusă de dl. Mihai Andriţoiu, preşedinte executiv AFPICE, au făcut parte companii ce activează în domeniul agroalimentar (producţie de vinuri şi produse alimentare), cat si firme de arhitectură urbană şi de consultanţă, în special întreprinderi mici şi mijlocii. Costurile deplasarii au fost acoperite din fonduri private, fără susţinere sau facilitati de la bugetul de stat al României, mai precizează sursa

Forumul a fost însoţit de o Expozitie cu produse din ţările Europei Centrale şi de Est, în cadrul căreia România a avut, prin AFPICE, un pavilion naţional gratuit. Cu acest prilej vizitatorii au avut ocazia să obţină informaţii valoroase despre vinurile româneşti produse pe Domeniile Dealu Mare, Panciu şi Anastasia Wine (producator Marin Constantin, arealul Dealu Mare).

Programul Forum China - Europa Centrală şi de Est (ECE) a inclus pe lângă expoziţia amintită un Forum politic şi unul economic, urmat de întâlniri B2B, AFPICE fiind reprezentată la ambele evenimente.

La Forumul politic, preşedintele executiv al AFPICE a participat alături de dl. Liu Qiang, Vice-primar Cangzhou (oraş cu 2 milioane locuitori), dl. profesor Kong Fanjun, specialist in relatiile Chinei cu Europa de Est, dl. Liu Zhiyong, director ANSVSA China, şi dl. Georgios Chatzipetros, Vice-Ambasador al Republicii Elene la Beijing, la panelul "Create a New Era for SME's".

În cadrul Forumul economic, dl. Mihai Andriţoiu a semnat din partea AFPICE Acordul de Colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Cangzhou şi a participat la întâlnirile companiilor româneşti în cadrul formatului B2B.

Programul profesional al preşedintelui executiv AFPICE a inclus, de asemenea, o întâlnire cu oficiali ai Camerei de Comerţ Beijing (cea mai mare cameră de comerţ din lume), în cadrul căreia au fost stabilite direcţiile viitoare de cooperare dintre cele doua entităţi, precum şi o întrevere cu D-na Shen Zhili, vicepreşedintele (pro-rector) al NCUT Beijing, una dintre cele mai mari şi prestigioase universităţi de stat din China. Cu această ocazie, pro-rectorul NCUT a evidenţiat aportul AFPICE la semnarea Acordului de cooperare dintre NCUT - Facultatea de Arhitectură şi Universitatea de Arhitectură Ion Mincu din Bucureşti. De asemenea, dl. Mihai Andriţoiu a avut întâlniri cu prof. univ. dr. arh. Lu Feng, de la China Academy of Science, cea mai prestigioasă instituţie de învăţământ superior din China, dar şi cu reprezentanţi ai mediului diplomatic din această ţară, precum si cu dl. Chen Xiaoming, consulul general din cadrul MAE din R. P. Chineză şi cu dl. Wang Tianshan, din MAE China, fost consul general al Chinei la Constanţa şi cetăţean de onoare al acestui oraş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb