ROMATOM salută rezultatele conferinţei COP21 de la Paris

Tatiana Miu
Companii / 17 decembrie 2015

Forumul Atomic Român, ROMATOM, a emis un comunicat de presă în urma încheierii acordului de la Paris, care va defini abordarea politicilor energetice şi de mediu la nivel global.

Acordul a fost semnat la finalul celei de-a 21-a Conferinţă a Părţilor (COP21), desfăşurată în perioada 30 noiembrie - 11 decembrie şi confirmă "tranziţia ireversibilă către o lume cu conţinut redus de carbon, mai sigură şi mai sănătoasă", a declarat Christiana Figueres, Secretar Executiv al UNFCCC (Conferinţa-cadru a ONU privind schimbările climatice). Documentul a fost adoptat în unanimitate de toate cele 195 de state participante, precizează comunicatul.

Directorul general al ELCOMEX IEA, companie care deţine în acest moment preşedinţia ROMATOM, Marius Gheorghiu, a declarat că industria nucleară din România apreciază abordarea neutră a tehnologiei de producere a energiei electrice cu emisii reduse de carbon. Printre acestea se numără tehnologia nucleară, iar proiectul Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă se încadrează în aceste cerinţe, a continuat Gheorghiu.

Comunicatul evidenţiază şi rolul semnificativ jucat de iniţiativa "Energie Nucleară pentru Climă" (Nuclear4climate), lansată de mai multe societăţi pentru energie nucleară, din Franţa, SUA, Europa şi susţinută de asociaţiile de profil româneşti, printre care şi ROMATOM.

EURELECTRIC, asociaţia sectorială care reprezintă interesele comune ale industriei electrice la nivel paneuropean, consideră că, pentru a atinge ţinta de producţie a energiei electrice fără emisii de carbon până în 2050, "trebuie să facem uz de toate tehnologiile cu emisii reduse de carbon: mai multe regenerabile, dar şi cărbune curat, şi gaz, şi nuclear", se mai precizează în documentul emis de Forumului Atomic Român.

În România, cele două unităţi nucleare aflate în funcţiune contribuie la reducerea cu aproximativ 12.000.000 tone CO2/an, efectul urmând să fie dublat prin finalizarea celorlalte două unităţi.

În încheiere, comunicatul arată că "în prezent, cele 130 de reactoare nucleare, existente în 14 dintre statele membre, generează aproximativ 30% din electricitatea produsă la nivelul Uniunii Europene, reprezentând 50% din electricitatea cu emisii reduse de carbon, la nivelul Uniunii Europene".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb