RPIA şi RWEA salută lansarea Contractelor pentru Diferenţă (CfD)

F.D.
Miscellanea / 4 aprilie

RPIA şi RWEA salută lansarea Contractelor pentru Diferenţă (CfD)

Asociaţia "Romanian Photovoltaic Industry Association" (RPIA) şi Asociaţia Română pentru Energie Eoliană (RWEA), reprezentând producători, dezvoltatori şi prestatori de servicii şi echipamente din sectorul energiei regenerabile, cu o putere totală instalată de peste 5 GW, salută lansarea Contractelor pentru Diferenţă (CfD), singurul mecanism de sprijin care, conceput şi implementat în concordanţă cu reglementările europene, protejează atât consumatorii finali, cât şi investitorii de volatilitatea pieţei, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, sectorul energetic naţional şi cel european trec printr-o transformare accelerată ca urmare a crizei energetice ocazionate de pandemia de COVID-19 şi de invazia Rusiei în Ucraina, care a condus la o creştere fulminantă a preţurilor şi a determinat o reorientare către tehnologiile curate. În acest nou context strategic, în care asigurarea implementării rapide şi eficiente a surselor regenerabile a devenit prioritară, sunt necesare politici, măsuri şi mecanisme care să susţină obiectivele de tranziţie.

CfD-urile au un rol esenţial în atingerea acestor ţinte, ca urmare a faptului că protejează consumatorii şi investitorii de volatilitatea economică şi politică, reducând astfel costul capitalului şi stimulând investiţiile datorită stabilităţii veniturilor pe termen lung. Pentru România, o piaţă cu un potenţial incontestabil, dar cu un cadru de reglementare impredictibil, acest mecanism este esenţial pentru a creşte gradul de încredere al tuturor actorilor implicaţi, arată sursa citată.

"În contextul noului obiectiv european privitor la energia din surse regenerabile (SRE), de 42,5%, care pentru ţara noastră ar înseamnă o creştere a ponderii SRE la peste 40% (11,1 GW fotovoltaic şi 11,4 GW eolian), cei 5 GW în proiecte fotovoltaice şi eoliene CfD contribuie substanţial la atingerea ţintelor naţionale. Pe lângă impactul direct asupra mixului energetic, susţinerea dezvoltării tehnologiilor curate are beneficii socio-economice considerabile, dat fiind că fiecare 1 euro investit aduce un aport la economie de 1,3 euro, iar fiecare 1 milion de euro creează 6,1 locuri de muncă. În acest sens, pentru România, mecanismul CfD susţine atingerea ţintelor privind energia SRE, stimulează investiţiile şi creşte gradul de atractivitate al pieţei, protejând concomitent consumatorul final", se mai precizează în comunicat.

Asociaţiile RPIA şi RWEA atenţionează că pentru ca mecanismul să aibă efectul scontat, este necesar un cadru clar şi transparent, care să abordeze în mod corespunzător riscurile legate de investiţiile pe termen lung şi care să asigure predictibilitate, condiţii fundamentale de asigurare a finanţării necesare construirii proiectelor ce vor intra sub incidenţa acestui mecanism.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb