Rusia candidează pentru organismul ONU pentru drepturile omului

S.B.
Internaţional / 10 octombrie 2023

Rusia candidează pentru organismul ONU pentru drepturile omului

Rusia va încerca marţi să revină în Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, un test pentru ceea ce Moscova susţine că este un sprijin liniştit, în ciuda criticilor aprinse ale Occidentului privind invazia sa în Ucraina, informează news.ro.

Rusia, care a fost exclusă din organismul cu sediul la Geneva după ce a invadat Ucraina anul trecut, va fi luată în considerare într-un vot al Adunării Generale pentru un nou loc pentru mandatul 2024-2026.

Votul are loc la doar câteva zile după ce un atac cu rachete ruseşti asupra satului ucrainean Groza a ucis peste 50 de persoane, deşi atenţia globală s-a îndreptat de atunci către războiul dintre Israel şi militanţii palestinieni Hamas. Ambasadorul Albaniei, care candidează împotriva Rusiei şi a criticat dur invazia din Ucraina, a declarat că Adunarea Generală a ONU "are o alegere importantă" pentru a "demonstra că nu este pregătită să ia un piroman în locul unui pompier".

"Agresorii vecinilor lor, ucigaşii de oameni nevinovaţi, distrugătorii intenţionaţi de infrastructură civilă, porturi şi silozuri de cereale, cei care deportează copii şi se mândresc cu acest lucru, cei care folosesc tortura şi violenţa sexuală ca arme, cei care nu respectă în mod flagrant legea drepturilor omului nu au ce căuta în Consiliul pentru Drepturile Omului", a declarat ambasadorul Ferit Hoxha în cadrul unei sesiuni a Consiliului de Securitate.

Cei 47 de membri ai Consiliului pentru Drepturile Omului sunt repartizaţi pe regiuni, iar fiecare grup regional mare îşi preselectează de obicei candidaţii, pe care Adunarea Generală îi aprobă apoi. Însă, în acest an, două grupuri au mai mulţi candidaţi decât locurile disponibile.

În America Latină, Brazilia, Cuba, Republica Dominicană şi Peru se luptă pentru trei locuri, iar în Europa de Est, Albania, Bulgaria şi Rusia caută două locuri. Votul va avea loc prin vot secret, ceea ce testează afirmaţia Rusiei că are sprijin privat în ţările în curs de dezvoltare, obosite de sprijinul de miliarde de dolari acordat de Occident Ucrainei.

În aprilie 2022, 93 de ţări au votat pentru suspendarea Rusiei din Consiliu, în timp ce 24 s-au opus. Acest vot împotriva Rusiei a fost mai puţin dezechilibrat decât alte rezoluţii care apără integritatea teritorială a Ucrainei, care au atras aprobarea a aproximativ 140 de ţări.

Voturile pentru Consiliul pentru Drepturile Omului sunt mai complicate, deoarece unele ţări ale căror propriile dosare se confruntă cu o examinare minuţioasă nu se simt în largul lor să autorizeze repercusiuni.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Agresorii vecinilor lor,

    ucigaşii de oameni nevinovaţi,  

    distrugătorii intenţionaţi de infrastructură civilă, porturi şi silozuri de cereale,  

    cei care deportează copii şi se mândresc cu acest lucru,  

    cei care folosesc tortura şi violenţa sexuală ca arme, 

    cei care nu respectă în mod flagrant legea drepturilor omului

    NU au ce căuta în Consiliul pentru Drepturile Omului" 

    1. SERIOS ??? CE SPUI TU , ACOLO ??? DAR ARMATA REGULATA , GARDA NATIONALA si TRUPELE SE SECURITATE ALE UCRAINEI , CARE AU MACELARIT ( LA GURA TEVII !!! ) , PESTE 12.000 de CIVILI RUSI , IN REGIUNEA DONBASS , IN ANII 2014 - 2015 .... SI AU IZGONIT INTRE 3 si 5.000.000 de CIVILI NEUCRAINENI , IN RUSIA , URMARIND CA SA LE FURE PAMANTURILE SI SA ADUCA IN LOCUL LOR , POPULATIE UCRAINEANA ...... DUPA PAREREA TA , DE SPECIALIST ...... ASTIA .... MERITA SA CANDIDEZE ( PENTRU DREPTURILE OMULUI ) ?????????? IA ZI , FRUMOSUL MEU CU OCHI CRISTALINI ??????? VORBESTE !!! TE ASCULT !!! SANT : NUMAI URECHI .................. SE VEDE CA ... AI OFTICA NUMAI PE RUSI DAR : DE MONSTRUL DE TARA DE VIS - A - VIS ...... CARE NE IUBESTE LA NEBUNIE , PE NOI ROMANII ...... N-AR MAI AUZII ... DE NUMELE NOSTRU !!! DE EI ... CE PARERE AI ...... ORTODOXULE ???????????????????

      ...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb