Să se aplice legea, dar selectiv

Să se aplice legea, dar selectiv

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Sport / 4 octombrie 2023

English Version

Dan Nicolaie

Teoretic suntem de acord, legea trebuie aplicată. Practic, mulţi doresc ca acest lucru să se facă selectiv, după anumite criterii personale.

Fostul internaţional Dănuţ Lupu a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu executare pentru că a condus un autovehicul fără a avea permis. Imediat a apărut năprasnica întrebare "dar ce mare lucru a făcut?". Mari sportivi, antrenori, comentatori profesionişti şi alţi vorbitori neîntrebaţi au sărit în apărarea fostului jucător, care de altfel nu înţelege deloc ce i se întâmplă, nici acum şi nu a înţeles nici în alte ocazii în care a fost privat de libertate, pentru că nu este la prima "neînţelegere". Omul recunoaşte că nu avea permis, dar este mirat că este condamnat mai ales că nu a omorât pe nimeni, nu a rănit. La fel ca el zic şi alţii, fermecaţi de driblingurile sale din perioada când era în activitate. Recunosc, în anii 90, mergeam la toate meciurile din Capitală în care juca Lupu, pentru Rapid sau Dinamo, dar încă rămân la ideea că "una e una şi alta e alta".

De dragul unui dribling, al unui record, al unui chip frumos, al unei activităţii profesionale remarcabile, al gradelor de rudenie suntem dispuşi să se suspende aplicarea legii, după care ne mirăm, când nu mai e nicio simpatie la mijloc, că lucrurile merg în direcţia greşită. Aplicarea selectivă a legii naşte monştrii, iar aceştia fac victime, nu numai pe şosele, ci şi în alte moduri. Din nefericire, dorinţa de a aplica legea din doi în patru nu se manifestă doar în rândul celor care observă de pe margine ci şi în rândul celor plătiţi să o aplice, iar acest lucru face un rău imens, lăsând impresia că totul este o imensă loterie, o chestiune de noroc, dacă ai, scapi, dacă nu, înjuri soarta.

Oamenii de ştiinţă încă mai susţin că selecţia naturală este bună, dar dublul standard nu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Vezi cazurile de condamnari cu suspendare pt sefi de servicii din MAI si MApN care au delapidat fonduri speciale. In loc sa fie incadrati la inalta tradare, au fost incadrati ca hotii de patrunjel. Dar daca ne uitam cine conduceau ministerele respective si pt ce au fost folositi o parte din bani (diverse materiale sportive pt comandantul suprem, samd), incepem sa intelegem.

    Corect. Serban Huidu avea permis dar a omorat 3 oameni si nu a facut puscarie. Asta face 7 luni ca e sarac.

    1. Lupu e sarac cu duhul.A condus 22 de ani fara carnet.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb