Sacrificările de păsări, atât în exploataţiile agricole individuale, cât şi în unităţile industriale specializate au înregistrat, în martie 2007, faţă de luna precedentă, o creştere de 19,3% în privinţa numărului de capete, respectiv de 11,8% în ce priveşte greutatea în carcasă, potrivit unui raport al Institutului Naţional de Statistică (INS). Tăierile de păsări în unităţile industriale specializate au înregistrat o pondere de aproximativ 84% din total tăieri, mai mult decât în cazul celorlalte specii.
Conform datelor transmise de INS, în luna martie a acestui an au fost sacrificate 12.159 mii capete de păsări cu o greutate în carcasă de 18.437 tone, faţă de 10.194 mii capete, cu o greutate în carcasă de 16.490 de tone, sacrificate în a doua lună a anului.
Comparativ cu luna martie a anului trecut, numărul total al păsărilor sacrificate a crescut cu 7,6%, iar greutatea în carcasă - cu 6,6%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri după cum urmează: numărul păsărilor sacrificate cu 25,6% şi greutatea în carcasă - cu 26,6%. În luna martie 2007, greutatea medie în carcasă a păsărilor sacrificate a fost de 1,5 kg, faţă de 1,6 kg în luna anterioară. În luna martie 2006, greutatea media în carcasă a fost de 1,5 Kg.
CARNE DE PASĂRE
Efectivele la 31 decembrie 2006: 78.243 mii capete
Producţia totală 2006: 365,8 mii tone
Efectivele la 31 decembrie 2005: 79.018 mii capete
Producţia totală 2005: 404,6 mii tone
sursa: MAPDR