Schneider Electric lansează noua serie de senzori SpaceLogic Living Space, care măsoară particulele (PM) în spaţiile de locuit şi de muncă, pentru a îmbunătăţi calitatea aerului şi a sprijini un mediu mai sănătos, potrivit comunicatului emis redacţiei.
Senzorii SpaceLogic Living Space de la Schneider Electric sunt concepuţi pentru a îmbunătăţi calitatea aerului interior, eficienţa energetică şi confortul ocupanţilor, contribuind totodată la tranziţia clădirilor către soluţii digitale şi sustenabile.
Noua serie SpaceLogic Living Space PM include două game principale:
1. Seria SpaceLogic (SLA) cu ieşire în curent 4-20mA sau tensiune 0-5V /0-10V - produsele din gamă includ o versiune cu ecran tactil ce măsoară temperatura, umiditatea relativă (RH), dioxidul de carbon şi particulele dar şi o versiune simplă care monitorizează exclusiv concentraţiile de particule (PM1, PM2.5, PM4 şi PM10).
2. Seria SpaceLogic Protocol (SLP) cu protocol de comunicaţie - echipate cu un senzor multi-parametru care măsoară temperatura, umiditatea relativă, dioxidul de carbon, compuşii organici volatili (VOC), precum şi particule PM1, PM2.5, PM4 şi PM10. Produsele din această gamă sunt disponibile atât în variantă cu ecran tactil, cât şi în variantă simplă, şi sunt compatibile cu protocoalele de comunicare Modbus şi BACnet.
Particulele în suspensie din aer (PM1, PM2.5, PM4, PM10) sunt un factor major de poluare, provenind din surse naturale şi activităţi umane, cum ar fi emisiile de trafic, activităţile industriale, incendii, dar şi surse interne precum fumul de tutun, echipamentele de gătit şi materialele de construcţie.
Seria SpaceLogic Living Space PM de la Schneider Electric îmbunătăţeşte semnificativ calitatea aerului, integrând multiple elemente de măsurare într-o singură unitate pentru monitorizarea detaliată a parametrilor esenţiali pentru sănătate şi confort. Aceste senzori fac parte din platforma EcoStruxure Building Operation şi sunt echipaţi cu funcţia Ready-Connect, oferind o experienţă plug-and-play şi o integrare rapidă în sistemele de control HVAC. Aceştia permit monitorizarea precisă a calităţii aerului, optimizarea consumului de energie şi reducerea costurilor de mentenanţă, iar modulul PM detaşabil asigură flexibilitate pentru spaţiile cu niveluri ridicate de poluare.
"Având în vedere provocările actuale legate de poluarea aerului şi impactul negativ al acesteia asupra
sănătăţii, Schneider Electric se angajează în crearea unor soluţii care contribuie la reducerea emisiilor de carbon şi la optimizarea consumului energetic în clădiri", spune Andreea Tudorică, Marketing Offer Manager Schneider Electric România, Republica Moldova & Armenia. "Prin integrarea acestor senzori de ultimă generaţie în sistemele de HVAC şi în platforma software de BMS, EcoStruxure Building Operation, oferim o soluţie de monitorizare inteligentă şi sustenabilă, care sprijină direct eforturile globale de decarbonizare şi susţine bunăstarea ocupanţilor. Astfel, reuşim să armonizăm cerinţele actuale de design şi eficienţă, oferind opţiuni fiabile care răspund atât nevoilor de performanţă, cât şi limitărilor de buget."
Opinia Cititorului