SE POATE ŞI LA CASE MAI MARI Val de îmbolnăviri în rândul jucătorilor de fotbal

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 11 august 2020

Val de îmbolnăviri în rândul jucătorilor de fotbal

Cazurile de coronavirus se înmulţesc în rândul fotbaliştilor în toată Europa. Săptămâna trecută a existat o întreagă discuţie în care echipele autohtone au fost puse la zid pentru faptul că nu au ştiut să gestioneze situaţia şi că au avut mai multe cazuri de fotbalişti infectaţi. În ultimele zile se demonstrează că probleme sunt şi la case mai mari, inclusiv în competiţia numărul unu a lumii la nivel de cluburi: Liga Campionilor. Clubul Atletico Madrid a anunţat că doi dintre componenţii delegaţiei pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor, care vor fi găzduite de Lisabona, au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. Toţi componenţii echipei şi ai delegaţiei au fost testaţi sâmbătă, la baza sportivă a clubului spaniol, conform protocolului UEFA pentru sferturile LC. "Dintre rezultatele aflate astăzi două sunt pozitive. Cei doi sunt la domiciliile lor în izolare", se arată în comunicatul grupării madrilene. Atletico Madrid a anunţat autorităţile sanitare spaniole şi portugheze, UEFA, federaţia spaniolă, federaţia portugheză şi Consiliul Superior al Sportului. S-a activat protocolul pentru astfel de cazuri, astfel că toată delegaţia trebuie să fie testată din nou, precum şi persoanele care au fost apropiate celor testaţi pozitiv. Acest lucru duce la schimbări în programul antrenamentelor şi al deplasării şi şederii echipei la Lisabona. Atletico Madrid va juca cu formaţia Leipzig, pe 13 august, pe stadionul Jose Alvalade din Lisabona.

În cealaltă parte a Europei, Dinamo Kiev, la care antrenor este Mircea Lucescu, a anunţat că doi dintre jucătorii săi, Nazari Rusin şi Roman Vantukh, au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. Mai întâi a fost diagnosticat Rusin, după ce a prezentat simptome. Vantukh, colegul de cameră al lui Rusin la baza de pregătire a clubului, a fost şi el apoi testat pozitiv. Toţi ceilalţi fotbalişti au fost testaţi de urgenţă, iar în cazul lor rezultatele au fost negative. Cei doi jucători contaminaţi sunt izolaţi de echipă şi vor rămâne două săptămâni în carantină. De asemenea şi la juniorii de la Dinamo Kiev s-a descoperit un caz de coronavirus. Este vorba de un jucător din grupa 2006. Toată grupa este în carantină pentru două săptămâni. Mai în centrul continentului, FC Koln a anunţat că doi dintre jucătorii săi au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. Cei doi sunt în carantină la domiciliu. A fost testată pozitiv şi o persoană din "personalul extern", a precizat clubul.

Opt jucători ai echipei Aberdeen - doi infectaţi cu coronavirus şi ceilalţi şase în izolare pentru că au fost contacţi direcţi - şi-au cerut iertare pentru că au încălcat regulile legate de criza sanitară. Potrivit l'Equipe, cei doi jucători infectaţi sunt Salih Ozcan şi Tim Lemperle. Cei opt fotbalişti sunt Jonny Hayes, Michael Delvin, Scott Wright, Matty Kennedy, Sam Cosgrove, Dylan McGeouch, Craig Bryson şi Bruce Anderson. Din această cauză meciul de campionat cu St Johnstone a fost amânat. Clubul Toulouse, din a doua ligă franceză, a anunţat că patru cazuri de coronavirus au fost depistate, între care şi antrenorul Patrice Garande, în vârstă de 59 de ani. Pe lângă Garande, au mai fost infectaţi secundul Jean-Marie Huriez (49 de ani), dar şi doi jucători. În aceeaş ţară, Montpellier a anunţat că în urma celor mai recente teste pentru coronavirus, s-a descoperit "un contact pozitiv cu Covid-19". Având în vedere măsurile sanitare luate de la începutul săptămânii şi faptul că antrenamentele sunt individualizate şi cu distanţare, riscul de contagiozitate în cazul contactului pozitiv este foarte mic, a adăugat Mobntpellier HSC. Până acum, au mai fost testaţi pozitiv cu coronavirus cinci jucători de la Montpellier.

Aşa stand lucrurile, este tot mai evident că următorul sezon fotbalistic va fi unul greu de gestionat, în care vor exista foarte multe mecuri amânate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb