Securitatea lui Ceauşescu, scandalul "Manole" - Isărescu şi adevărata faţă a Institutului de Economie Mondială

DAN ANDRONIC
Miscellanea / 16 iunie 2020

Securitatea lui Ceauşescu, scandalul "Manole" - Isărescu şi adevărata faţă a Institutului de Economie Mondială

Mugur Isărescu este în centrul unor dezvăluiri privind legătura sa cu Securitatea lui Nicolae Ceauşescu. Pentru a înţelege mai bine contextul acestor evenimente, vom încerca să vă lămurim ce reprezenta Institutul de Economie Mondială înainte de 1989.

Mugur Isărescu, Eugen Dijmărescu, Napoleon Pop, sunt trei nume de demnitari post decembrişti care au lucrat la Institutul de Economie Mondială. O instituţie construită după chipul şi asemănarea Departamentului de Informaţii Externe.

În biografia oficială a acestui institut lucrurile stau extrem de ro: "În 1967, se înfiinţează Institutul pentru Studierea Conjuncturii Economice Internaţionale, în subordinea Ministerului Comerţului Exterior şi a Cooperării Economice Internaţionale. Denumirea institutului se schimbă 9 ani mai târziu, în 1976, în Institutul de Economie Mondială. Timp de 20 de ani, de la înfiinţare, Institutul a avut şansa de a fi condus de Costin Murgescu, membru corespondent al Academiei, o personalitate multilaterală, cu o puternică deschidere spre dezbaterea de idei, pătruns de un accentuat patriotism. Excelent pedagog, a îndrumat formarea mai multor generaţii de cercetători şi profesionişti care s-au afirmat în conducerea unor importante instituţii naţionale, ministere, în mediul de afaceri, diplomaţie, învăţământul academic.

Pe plan extern, Institutul de Economie Mondială a dezvoltat un sistem de colaborări cu institute similare din Est şi din Vest, stagiile de formare profesionale reciproce fiind o practică benefică pentru mai buna înţelegere a realităţilor din ţările respective. În toată aceasta perioadă, Institutul de Economie Mondială a a elaborat studii şi sinteze pentru promovarea relaţiilor comerciale internaţionale ale României şi creşterea accesibilităţii produselor româneşti pe pieţele externe, inclusiv prin îmbunătăţirea competitivităţii producţiei naţionale dedicate exportului".

Nici un cuvânt despre faptul că directorul adjunct al Institutului de Economie Mondială era generalul DIE, Gheorghe Marcu, fost şef al UM 0920/V2 - Spionaj Politico-Economic pe America şi restul lumii, cel care avea să fie adânc implicat şi în Operaţiunea "Peregrinii", după cum arată o notă a CIA declasificată recent: "Una dintre cele mai profitabile afaceri ale CIE (fost DIE) a fost vânzarea oamenilor ca produse de export. Această practică odioasă a demarat la începutul anilor '60, când doi oameni au încheiat o înţelegere secretă pentru vânzarea evreilor români. Unul a fost ofiţerul de spionaj Gheorghe Marcu, celălalt, un ofiţer de spionaj israelian H. Jacober, cetăţean britanic, înlocuit de un israelian care s-a prezentat drept director adjunct al spionajului israelian şi care s-a prezentat Yitzhak Yeshahanu. Israelienii au plătit mii de dolari pentru fiecare evreu care primea viză, de-a lungul anilor plătindu-se sute de milioane de dolari României. Din motive de secretizare, majoritatea plăţilor se făceau în cash, dar când era vorba despre sume mari, banii erau transferaţi prin bănci vest-germane sau elveţiene". Despre această afacere a lui Nicolae Ceauşescu, "Peregrinii", numărul ultim din "Evenimentul Istoric" are un amplu material.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Acum faceti galagie? Si pe Mona Musca cum ati umilit-o si pentru ce?

    Niste scarbe sunteti voi CNSAS. 

    1. Da' ce cloaca e si primprejur la tine !

    Pe langa faptul că e vrăjeală curata, scormonirea trecutului și descoperirea de scheketzi in tot felul de dulapuri arată că globalistii mondiali își doresc un "om nou" la BNR care sa le îndeplinească agenda prin aruncarea in iobăgie crunta a românilor.

    Momentan Isărescu se pare că n-a pus botul suficient la religia virusului că baza pentru mondializare fascismului corporatist gândit de niste capete bolnave ale planetei.

    Francmasoneria mondială este răspunzătoare pentru toate aceste tragedii care se petrec sau care urmează să vina, că ea a crescut la san indivizi precum Soros, Hillary, Gates, Lagarde și alte reptile bolnave similare care vor să reînvie fascismul in anul 2020. 

    am vazut autorul articolului si ca tema e tratata in puiul nascut mort din cadavrul Evz m-am lamurit! Cat despre Isarescu, numai de bine!

    Miscari la ASF, la BNR, la Fondul de Contragarantare, etc ... numai baieti insemnati pe frunte cu fierul rosu..e clar ca Fiara e pusa pe fapte mari..

    In rest, putem sa dam din gura cat vrem, tot din buzunar platim 

    Planurile masonice de debarcare a lui Isarescu de la conducerea Tarabei Centrale sunt mai vechi.. El a servit cat a putut cauza dar oculta are nevoie de un om nou, cu viziune noua care sa ocupe aceasta pozitie intrucat e vorba de pus in opera un Plan care nu prea corespunde cu viziunile lui Isarescu. I se va multumi frumos pentru intreaga activitate i se va face un tort de retragere si aia e..

    Fiara isi planteaza oameni peste tot..  

    au inceput odata cu rediscutarea in Palament a legii privind aducerea in tara a rezervei de aur .Mafia care a pus ochii pe aurul tarii stie ca va fi mai greu sa-l praduiasca cu dl Isarescu la BNR.

    Domnului Andronic ar trebui sa-i fie rusine pt. ca sugereaza ca tinerii formati la inalta scoala a dlui COSTIN MURGESCU faceau trafic de fiinte umane.Cercetatorii din carul institului erau obligati sa intocmeasca rapoarte dupa ori ce convorbire cu un strain.La fel erau obligati toti cei care prin natura serviciului aveau contacte cu strainii Daca rapoartele respective sunt considerate turnatorii atunci toti cei care au lucrat in comert exterior, doplomatie etc trebuie declarati turnatori?. . 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb