SED LEX: "Siguranţa cetăţeanului este slăbită de poliţiştii fără experienţă şi pregătire"

Amalia Pană
Miscellanea / 18 aprilie 2016

Biroul Executiv al Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX solicită Ministerului Afacerilor Interne să se sesizeze în privinţa resurselor umane atrase din surse externe pentru acoperirea deficitului de personal al Poliţiei, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

În septembrie 2010 sindicatele poliţiştilor au organizat ample acţiuni de protest solicitând respectarea prevederilor legale referitoare la plata tuturor drepturilor legale restante. Acţiunea de protest a culminat printr-un marş din Piaţa Victoriei către Palatul Cotroceni, unde au fost scandate lozinci împotriva regimului politic din acea perioadă. Imediat după aceste acţiuni, autorităţile au declarat că reorganizează MAI, fapt care a dus la trecerea în rezervă a unui număr de 10.000 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne.

În prezent, Ministerul Afacerilor Interne atrage 10.000 de noi salariaţi (fără experienţă şi pregătire) din surse externe pentru a asigura siguranţa cetăţeanului şi a îndeplini funcţiile prevăzute de lege şi nu credem că este o simplă coincidenţă faptul că se angajează exact acelaşi număr de salariaţi cu cei care au fost concediaţi de către un regim care a folosit instituţiile statului după bunul plac, transmite comunicatul.

Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, care are în componenţă Federaţia Naţională a Sindicatelor Poliţiştilor SED LEX, consideră că în perioada 2010-2016 siguranţa cetăţeanului a fost pusă în pericol datorită răzbunării regimului politic din 2010 împotriva poliţiştilor protestatari şi solicităm Parchetului General să se autosesizeze şi să demareze procedurile legale de tragere la răspundere a celor vinovaţi de atac premeditat la siguranţa cetăţeanului, pentru punerea în pericol a activităţii uneia dintre cele mai importante instituţii ale statului.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb