ŞEFUL CONSILIULUI JUDEŢEAN BRAŞOV, DESPRE SPITALUL REGIONAL: "Mi-aş fi dorit ca acest proiect să fie prins în PNRR"

S.B.
Miscellanea / 28 mai 2021

"Mi-aş fi dorit ca acest proiect să fie prins în PNRR"

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, afirmă că speră ca miniştrii Sănătăţii şi Fondurilor Europene "să conştientizeze faptul că Braşovul are nevoie de un spital regional", afirmaţia fiind făcută în contextul în care proiectul acestei unităţi medicale nu a fost prevăzut în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, informează news.ro.

Întrebat vineri, într-o conferinţă de presă la care a participat alături de liderul PNL, Ludovic Orban, ce părere are despre faptul că proiectul Spitalului Regional Braşov nu va putea obţine finanţare prin PNRR, nefiind prevăzut în acest plan, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov a răspuns că speră ca miniştrii Sănătăţii şi Fondurilor Europene "să conştientizeze faptul că Braşovul are nevoie de un spital regional".

"Spitalul Regional, după cum bine ştiţi, este un proiect care a început sub coordonarea Primăriei Municipiului Braşov, s-a întocmit, împreună cu echipa BERD, toată documentaţia necesară, eram extrem de optimist şi mi-aş fi dorit ca acest proiect să fie prins în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Care sunt motivele, fiindcă astăzi suntem într-o coaliţie de guvernare, mă aştept ca atât ministrul Sănătăţii, cât şi ministrul Fondurilor Europene să conştientizeze faptul că Braşovul are nevoie de un spital regional. Există un ordin de ministru dat de pe vremea când era ministru Nelu Tătaru în care Braşovul, alături de Covasna şi Harghita, erau, să zic aşa, gândite ca şi zone care urmau să fie deservite de această unitate medicală", a declarat Adrian Veştea.

Preşedintele CJ Braşov a adăugat că are "curajul" de a demara acest proiect din fonduri locale.

"În cazul în care acest proiect ne va fi predat, voi avea curajul să încep derularea unei investiţii, cu curaj, în care chiar dacă nu voi avea la început toate sumele necesare cu siguranţă că aceste resurse financiare vor veni pe parcurs în momentul în care vom vedea cu toţii că există un parcurs, că deja începe să se implementeze infrastructura", a adăugat Adrian Veştea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb