SIBIU Acţiunea Sibex, tranzacţionată la preţuri între 1,88 şi 1,9 lei

(Decebal N. Todăriţă)
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 iunie 2010

La Bursa din Sibiu, cea de-a doua şedinţă a săptămânii a adus tranzacţii pe ambele segmente ale pieţei, participanţii vizând atât aria spot cât şi cea futures. Pentru titlurile Sibex, sesiunea a fost cea mai bună de până acum din mai, transferurile dintre vânzători şi cumpărători ajungând la 240.000 acţiuni, adică 1,11 % din capitalul social al bursei. În ceea ce priveşte cotaţia, aceasta a pendulat între 1,88 şi 1,9 lei/acţiune, închiderea găsind preţul unei acţiuni a bursei sibiene la 1,88 lei.

Pe futures, sesiunea a stat sub semnul continuării scăderilor pentru cele mai lichide produse, "verdele" fiind o excepţie întâlnită doar pentru o singură scadenţă în cazul derivatelor euro/leu. Astfel, volumul de transfer se situa, la ora 17:15, când se închid toate simbolurile, cu excepţia derivatelor pe Dow Jones dis­ponibile până la ora 19:00, la aproape 9.000 de contracte, cu o valoare de 19,3 milioane de lei, total în media lunii curente.

Pentru DESIF5, lider la capitolul tranzacţii cu o pondere de 83,8 % din totalul şedinţei, speculatorii pe vânzare au continuat să valorifice resursele de profit oferite de culoarele de preţ dintre minimele şi maximele zilei, care s-au situat între 803 şi 846 de puncte pentru toate scadenţele dis­ponibile. Per total, participanţii au schimbat peste 7,5 milioane de acţiuni SIF5, scadenţa iunie fiind cea mai lichidă. În raport cu aceasta, DESIF 5 au evoluat pe un culoar de 840 de puncte şi au închis la 1,0550 lei/titlu, în minus cu 4,95%.

Pe segmentul derivatelor pe indicele american Dow Jones Industrial Average, şedinţa a pornit corelată cu America, "roşul" dominând. Minimul zilei a fost atins în jurul prânzului, cotaţia recuperând apoi uşor, dar rămânând pe minus, şi bineînţeles sub influenţa directă a NYSE, până la ora 19:00. La ora 17:15 se puteau observa aproape 1.100 contracte DEDJIA_RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb