Siegfried Mureşan, în plenul Parlamentului European: Ne dorim pentru cetăţenii Republicii Moldova ceea ce ne dorim şi pentru cetăţenii UE

R.S.
Politică / 8 octombrie

Siegfried Mureşan, în plenul Parlamentului European: Ne dorim pentru cetăţenii Republicii Moldova ceea ce ne dorim şi pentru cetăţenii UE

Declaraţia deputatul european Siegfried Mureşan, preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Moldova, la dezbaterea de astăzi, din plenul Parlamentului European, intitulată: "Consolidarea rezilienţei Republicii Moldova împotriva ingerinţelor Rusiei înainte de următoarele alegeri prezidenţiale şi un referendum constituţional privind integrarea europeană":

"În ultimii trei ani, Republica Moldova a reuşit progrese remarcabile pe drumul său spre integrarea europeană.

Oamenii din Moldova s-au exprimat clar în precedentele alegeri parlamentare şi prezidenţiale spunând că vor ca ţara lor să se reformeze, să se modernizeze şi au spus clar că văd integrarea europeană ca o garanţie pentru stabilitatea ţării şi pentru o perspectivă de prosperitate.

În ultimii trei ani, împreună cu autorităţile din Republica Moldova, am reuşit să ne asigurăm că Moldova devine un stat candidat la Uniunea Europeană. A îndeplinit toate recomandările înaintate de Comisia Europeană în ceea ce priveşte începerea procesului de reformă, în special lupta împotriva corupţiei, lupta împotriva spălării banilor, întărirea justiţiei, întărirea administraţiei publice.

Şi în baza acestor realizări din partea Republici Moldova, noi, instituţiile europene, am agreat împreună că Republica Moldova este pregătită să înceapă negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

Ce se întâmplă în Republica Moldova contează pentru noi, în interiorul Uniunii Europene, deoarece Republica Moldova este un stat vecin Uniunii Europene. Şi putem fi în siguranţă în interiorul graniţelor Uniunii Europene doar dacă ţările vecine, ca Republica Moldova, sunt în siguranţă.

Dar ştim, de asemenea, că Federaţia Rusă nu este de acord cu noi. Ştim, de asemenea, că Rusia refuză să accepte vecini liberi şi democraţi fiindcă vecinii democraţi nu fac decât să evidenţieze cât de închisă şi nedemocratică este Rusia. Rusia vrea vecini slabi şi dependenţi şi, de aceea, finanţează campanii de dezinformare în Republica Moldova, inclusiv în contextul alegerilor prezidenţiale şi al referendumului care au loc pe 20 octombrie.

Cetăţenilor Republicii Moldova le transmitem că Uniunea Europeană vede lupta voastră împotriva interferenţei ruse şi suntem alături de voi. Vrem ca Republica Moldova să fie puternică, independentă, să-şi decidă singură viitorul. Aceasta este, de fapt, diferenţa între modul de viaţă rusesc care este bază pe frică, un mod de viaţă în care cetăţenii sunt doar instrumente în mâinile liderilor autocraţi, şi modul de viaţă european care este unul în care cetăţenii sunt puternici, independenţi, îşi decid propriul viitor. Vrem pentru cetăţenii Republicii Moldova exact ceea ce ne dorim pentru cetăţenii Uniunii Europene. Suntem pregătiţi să ne implicăm mai puternic, suntem pregătiţi să susţinem Republica Moldova în parcursul ei european."

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb