SIF TRANSILVANIA Frăţilă vrea tragerea la răspundere a lui Fercală

A.C.
Piaţa de Capital / 25 august 2014

Grupul de acţionari format din Constantin Frăţilă, Maria Alexandra Frăţilă şi Pavel Maria vor "pornirea acţiunii în răspundere" împotriva lui Mihai Fercală, director general al SIF Transilvania (SIF3), motivaţia fiind nerespectarea formularului de procură specială şi nepublicarea listei celor 63 de acţionari care au solicitat revocarea lui Frăţilă din Consiliul de Supraveghere în cadrul AGOA din 11/12 august, potrivit unui convocator al societăţii remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA), acelaşi grup de acţionari vor completarea actului constitutiv al societăţii astfel: "Datorită sancţiunilor ASF care pot ajunge la amenzi în cuantum de 100.000 lei persoane fizice şi până la 10% din cifra de afaceri în cazul persoanelor juridice, nu pot fi angajaţi în funcţii de directori sau alte funcţii, în baza unor raporturi de muncă şi nu pot încheia contracte de colaborare cu societatea, persoane care au fost sancţionate de CNVM/ASF, pentru încălcări ale Legii 297/2004, Regulamentelor CNVM/ASF şi Legii nr. 31/1990 rep, în ultimii 4 ani. Persoanele, care în cadrul SIF Transilvania SA au încheiate raporturi de muncă, respectiv angajaţi, directori şi membrii Directoratului, care au fost sau vor fi sancţionate de CNVM/ASF pentru orice faptă, vor fi demise de drept din toate funcţiile pe care le deţin în cadrul SIF Transilvania SA, imediat ce este comunicată public sancţiunea".

Totodată, în cadrul AGEA se mai cere modificarea art. 25 alin. (4) care va avea următorul conţinut: "Membrii Consiliului de Supraveghere, ai Directoratului şi personalul societăţii au dreptul să participe la repartizarea profitului net aferent fiecărui exerciţiu financiar în limita unei cote procentuale, aprobată de adunarea generală ordinară a acţionarilor. Aprobarea cotei de participare la profit a membrilor Consiliului de Supraveghere, Directoratului şi personalului societăţii se va face în cadrul unui punct distinct înscris pe ordinea de zi a şedinţei adunării generale în care sunt aprobate situaţiile financiare anuale, pe baza unui material prezentat adunării, în care să fie precizat cuantumul procentual şi valoric al acestei cote şi justificarea pe baza căreia se solicită aprobarea. În cazul în care, într-un exerciţiu financiar, se diminuează activul net sau capitalurile proprii faţă de exerciţiul financiar precedent, membrii Consiliului de Supraveghere, ai Directoratului şi personalul societăţii nu au dreptul să participe la repartizarea profitului net aferent exerciţiului financiar respectiv şi nici să primească o altă formă de indemnizaţie, retribuţie suplimentară sau primă".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. In sfarsit , usor usor, lucrurile se indreapta spre normalitate si in feuda lui Fercala. Cum se (ne) explica faptul ca o societate ca ARO PALACE nu e capabila sa faca profit ssuper consistent ci dincontra, baga pierderi de 6000 lei si nici macar nu catadicseste sa ofere explicatii lamuritoare (daca or fi). Asta e dispret pe fata fata de actionari domnule (...)

    De la începutul anului SIF3 a adunat 8.932.809 adica 0,0041 lei pe actiune, in timp ce SIF2 a adunat 190.332.034 adica 0,3667 lei pe actiune.....in timp ce Fportocala si Cartonash roshu si-o trag la gioale reciproc

    Fara comentarii 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb