SIMON PETERS, ANALIST ETORO: Bitcoin urcă din nou la peste 24.000 de dolari

Miscellanea / 20 februarie 2023

Bitcoin urcă din nou la peste 24.000 de dolari

Bitcoin a depăşit din nou pragul de 24.000 de dolari în ultima săptămână, ajungând la niveluri care nu au mai fost văzute din august 2022.

BTC a început săptămâna trecută tranzacţionându-se în jurul valorii de 21.500 de dolari, iar joi a urcat la peste 24.000 de dolari. În ciuda unei scăderi în ziua următoare, de atunci s-a stabilizat deasupra acestui prag.

Între timp, Ether a avut o săptămână la fel de puternică, începând în jurul valorii de 1.500 de dolari înainte de a urca pentru scurt timp la peste 1.700 de dolari pe platforma eToro - cel mai înalt nivel din septembrie 2022. În prezent, se tranzacţionează în jurul valorii de 1.680 de dolari.

Piaţa cripto a fost anxioasă în ultimele zile, pe măsură ce acţiunile de reglementare se intensifică în SUA. Dar în ceea ce priveşte cele două criptoactive majore, dacă luăm în considerare capitalizarea de piaţă, s-ar părea că piaţa beneficiază de faptul că investitorii continuă să ignore aceste evoluţii.

Bitcoin nu este afectat de factorii macroeconomici - raportul Fed din New York

Bitcoin nu este foarte afectat de ştirile şi problemele macroeconomice, potrivit unui raport al Rezervei Federale din New York. Raportul are implicaţii potenţiale semnificative pentru criptoactiv, pe care autorii le descriu ca fiind "derutante".

Corelaţia pieţei cripto cu pieţele tradiţionale a devenit una dintre temele de urmărit în 2022, pe măsură ce investitorii din întreaga lume au reacţionat la creşterea inflaţiei şi la creşterile ulterioare ale ratelor. Dar, potrivit raportului, toate acestea sunt doar zgomot pentru bitcoin, care se mişcă 'ortogonal' în raport cu evoluţiile monetare şi cu ştirile macro.

Raportul este în contradicţie cu cea mai mare parte a gândirii dominante în legătură cu bitcoin în acest moment, unde pieţele au părut într-adevăr să aibă o corelaţie mai puternică anul trecut - deşi în 2023 această corelaţie a fost mai puţin evidentă. Cu toate acestea, dacă bitcoin se mişcă într-adevăr în mod independent de evenimentele macroeconomice, acest lucru ar putea oferi un sprijin semnificativ pentru utilizarea sa ca acoperire împotriva evoluţiilor altor pieţe - la fel ca aurul.

Banca Japoniei lansează un proiect pilot de monedă digitală (CBDC)

Banca Japoniei s-a alăturat altor bănci centrale în planificarea unui potenţial CBDC şi analizează fezabilitatea tehnică a unui yen digital. CBDC-urile câştigă teren într-un moment în care pieţele cripto sunt sub semnul întrebării, dar, în esenţă, ele contrastează cu natura descentralizată a unor sectoare precum DeFi.

Având în vedere această lipsă de descentralizare, aceste CBDC-uri ridică unele semne de întrebare îngrijorătoare. Cât de anonime sunt datele? Poate banca centrală să ne urmărească cheltuielile? Care sunt limitările? Proiectul CBDC al Băncii Angliei, anunţat recent, ar putea avea o limită de 20.000 de lire sterline per titular, ceea ce pare o sumă arbitrar de mică pentru a limita soldurile.

Problema cu CBDC-urile este, în cele din urmă, că acestea reprezintă un răspuns tehnologic vag la ceea ce a devenit deja un mediu înfloritor de cripto şi stablecoins. Băncile centrale care doresc să recâştige controlul asupra activelor digitale vor insista asupra acestor idei, dar ar putea constata că adoptarea lor va fi deficitară atunci când vine vorba de implementare.

Piaţa NFT în plin avânt

Piaţa NFT, care a cunoscut creşteri meteorice în 2021 şi un episod trist în 2022, devine din nou interesantă. Un nou jucător de pe piaţă, Blur.io, tocmai a depăşit OpenSea în ceea ce priveşte volumele zilnice de tranzacţionare a ether-ului, ceea ce sugerează că influenţa pe piaţă pe care acesta din urmă o deţinea până de curând este în scădere. Ca răspuns, OpenSea a implementat taxe de 0% pentru tranzacţiile utilizatorilor pentru o perioadă limitată de timp.

Cu toate acestea, în pofida ideii că acest lucru ar fi perceput ca un semn de disperare sau un efort de a depăşi dificultăţile din partea celui care a fost cândva un jucător dominant, măsura sugerează totuşi că piaţa NFT este foarte vie, inovativă şi competitivă. La rândul său, OpenSea a criticat, de asemenea, Blur pentru că îi forţează pe creatorii de NFT să aleagă între platforme, reducând veniturile acestora.

În cele din urmă, utilizatorii din acest spaţiu - fie că sunt creatori sau colecţionari - vor vota cea mai bună soluţie pentru ei. Acesta este modul în care funcţionează pieţele deschise şi sănătoase şi este un lucru bun pentru utilizatorul final atunci când acesta are posibilitatea de a alege. O problemă apare atunci când un singur jucător domină şi dictează regulile pieţei pentru toţi ceilalţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. urca pe "naiba"!!!

    Nu mai avem deflatie productiva ca in 2018-2021!! gata a trecut vrajeala!!! 

    Puterea veniturilo in unele economii dau semnale de scartiala! 

    Sa vedem totusi posibile deplasari de bani negrii sa impinga ceva ciclic in btc! 

    Plus ca unele banci nu se lasa din speculat cu levier btcul pe seama fondurilor cetatenilor! 

    Oricum am vazut ca nimeni nu a vorbit de bula in gram aur pe JPY cotatia! 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb