Pieţele cripto şi-au continuat ascensiunea, adăugând puţin peste 140 de miliarde de dolari faţă de lunea trecută, conform unui comunicat transmis redacţiei.
Bitcoin, în special, a înregistrat un alt maximal ultimelor luni, atingând pragul de 69.000 de dolari, un nivel care nu a mai fost înregistrat de la sfârşitul lunii iulie.
Săptămâna trecută a fost una dintre cele mai importante săptămâni în ceea ce priveste intrările nete de capital de când au fost lansate ETF-urile bitcoin spot, ajungând la 2,13 miliarde de dolari, ceea ce, fără îndoială, a contribuit la creşterea preţului bitcoin.
În plus, ETF-urile bitcoin de tip spot din SUA au depăşit o etapă semnificativă săptămâna trecută, totalizând 20 de miliarde de dolari intrări nete de la lansare. Pentru context, ETF-urile de aur au avut nevoie de aproximativ cinci ani pentru a atinge aceeaşi cifră, potrivit analistului Bloomberg pentru ETF-uri Eric Balchunas.
Solicitările săptămânale de ajutor de şomaj, precum şi datele privind indicele Purchasing Managers' Index (PMI) - pentru industria prelucrătoare şi servicii de joi ar putea provoca o anumită volatilitate pe pieţele cripto dacă cifrele reale se abat semnificativ de la previziuni, potrivit comunicatului.
ŞTIRI CARE NE-AU ATRAS ATENŢIA
Tesla stârneşte speculaţii, după mutarea tuturor deţinerilor sale de bitcoin
Tesla a stârnit speculaţii cu privire la o vânzarea potenţială a deţinerilor sale de bitcoin săptămâna trecută, deoarece toate cele 11.509 deţineri de bitcoin, in valoare de aproximativ 782 de milioane de dolari la preţurile actuale ale piaţei, au fost transferate la adrese noi.
Seria de transferuri de săptămâna trecută marchează prima dată când portofelul bitcoin al Tesla a avut activitate din iunie 2022.
Până în prezent, noile adrese nu au fost legate de nicio bursă de cripto, indicând faptul că Tesla ar putea să nu-şi lichideze detinerile în acest moment şi că transferurile ar putea fi doar din motive de gestionare a portofelului, audit sau restructurare.
Canary Capital depune S-1 la SEC pentru primul ETF litecoin de tip spot din SUA
Canary Capital Group, o nouă firmă de investiţii axată pe active digitale, a depus săptămâna trecută prima sa declaraţie de înregistrare S-1 pentru un ETF litecoin de tip spot la comisia americană de valori mobiliare (US Securities and Exchange Commission).
Canary Capital Group a fost fondată de Steven McClurg, fost co-fondator al Valkyrie Funds, care a fost achiziţionată de CoinShares la începutul acestui an.
Litecoin este adesea denumit "argintul" (bitcoin fiind "aurul" în acest caz) şi a fost creată pornind de la codul sursă deschis al bitcoin, cu mai multe modificări, cum ar fi un timp mai scurt de generare a blocurilor şi creşterea numărului total de monede (84 de milioane).
Având în vedere similitudinea sa cu bitcoin, ca reţea globală de plăţi cu sursă deschisă şi utilizând consensul proof-of-work, litecoin ar putea beneficia de o aprobare mult mai rapidă a ETF spot în comparaţie cu alte aplicaţii ETF spot de cripto active, precum solana şi XRP, conform comunicatului.
ApeCoin creste după lansarea ApeChain
ApeCoin a crescut cu peste 100% incepand de duminică, urcând de la 0,75$ la 1,50$, cel mai mare preţ din luna aprilie a acestui an. Acest lucru vine după ce echipa ApeCoin, condusă de Yuga Labs (compania din spatele colecţiei Bored Ape Yacht Club NFT) a lansat noua sa reţea ApeChain.
ApeChain va permite utilizatorilor să producă NFT-uri, să tranzacţioneze token-uri şi să creeze aplicaţii descentralizate. ApeCoin în sine, precum şi un token de guvernanţă, vor fi utilizate ca taxe de gaz pentru tranzacţiile din reţea.
Siam Commercial devine prima bancă thailandeză care adoptă stablecoins pentru plăţi transfrontaliere
Siam Commercial Bank, unul dintre cei mai mari şi mai vechi creditori din Thailanda, în colaborare cu Lightnet, a devenit prima bancă din ţară care lansează un serviciu stablecoin pentru a eficientiza plăţile şi remiterile transfrontaliere.
Acest nou serviciu va oferi numeroase beneficii, inclusiv o mai bună eficienţă a capitalului, precum şi costuri operaţionale reduse.
Utilizatorii pot folosi, de asemenea, monedele locale pentru efectuarea tranzacţiilor şi se pot bucura de fiabilitate şi disponibilitate îmbunătăţite, serviciul fiind accesibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.
SCB a menţionat, de asemenea, că proiectul a fost testat cu succes în sandbox-ul de reglementare al Băncii Thailandei şi are flexibilitatea necesară pentru extinderea viitoare la clienţii corporativi.