Simona Halep reprezintă o şansă pentru relansarea sportului autohton

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 24 martie 2015

Simona Halep reprezintă o şansă pentru relansarea sportului autohton

Simona Halep este "eroul" de care sportul autohton avea nevoie. De simpatia de care se bucură jucătoarea de tenis ar trebui să profite în primul rând autorităţile care se ocupă de sport, în cazul în care chiar îşi doresc să mişte ceva în ceea ce priveşte dezvoltarea acestui sector. Este evident că mulţi copii îşi doresc în acest moment să practice această disciplină sportivă, dar este la fel de evident că puţini părinţi îşi vor permite să-i susţină în cazul în care talentul şi ambiţia le-ar permite să facă performanţă. După cum se ştie, tatăl Simonei şi-a vândut, în urmă cu câţiva ani, toate afacerile pentru a putea susţine cariera fiicei sale. Acesta este cazul fericit în care eforturile sunt răsplătite pe măsură de performanţe, dincolo de bucuriile sportive existând şi satisfacţii financiare. Chiar dacă talente se găsesc din plin, nu se poate realiza performanţă fără un cadru adecvat, fără un proiect naţional pe termen lung. Crearea cadrului în care să se dezvolte cluburi puternice, care să îşi permită să suţină sportul juvenil în general, poate reprezenta o şansă ca peste 8-10 ani să avem din nou performanţe la nivel internaţional la mai multe discipline, iar medaliile să nu mai reprezinte doar simple "accidente" fericite.

Trofeul de la Indian Wells, cucerit de Simona Halep, reprezintă o confirmare a valorii sale şi a startului de sezon excepţional. De altfel, graţie celor 1000 de puncte câştigate la acest turneu, Simona se plasează acum pe primul loc în clasamentul WTA Race, practic fiind cea mai bună jucătoare a acestui început de an. Clasamentul WTA Race - Road to Singapore cumulează punctele adunate de fiecare jucătoare de la începutul anului şi stabileşte care sunt participantele la Turneul Campioanelor de la sfârşitul anului. În clasamentul WTA, Simona Halep se menţine pe locul 3. Dincolo de latura sportivă, lucrurile merg foarte bine pentru Halep şi din punct de vedere financiar, cei 900.000 de dolari câştigaţi în SUA adăugându-se la "zestrea" adunată până acum, câştigurile totale sărind de 8.000.000 de dolari.

Imediat după cucerirea celui mai important trofeu din carieră, Halep le-a mulţumit compatrioţilor din tribune, dar şi celor care au susţinut-o de acasă, demonstrând că succesul nu o face să-şi piardă capul: "Le mulţumesc românilor care vin să mă vadă peste tot şi mă susţin, dându-mi mai multă putere să câştig, să stau concentrată şi să lupt până la sfârşit! Le mulţumesc celor de acasă, ştiu că m-au urmărit şi m-au susţinut! (...) Este cel mai important titlu din cariera mea şi sunt foarte fericită, nu voi uita niciodată. A fost un turneu uimitor pentru mine, n-am jucat cel mai bun tenis al meu, însă am avut încredere că pot câştiga, aşa că am încercat totul şi am luptat până la sfârşit. Nu e uşor să fii în centrul atenţiei, simt puţină presiune, dar pot să spun că m-am obişnuit şi pot gestiona situaţia. Am deja un an în top, nu mă mai gândesc la asta, vreau doar s-o iau treptat, meci cu meci, pentru că fiecare partidă este dificilă la nivelul ăsta. Vreau doar să fiu mai bună în fiecare zi şi să mă lupt până la final pentru că asta este cel mai important". Presa din întreaga lume a marcat acest succes, în acest moment, Simona Halep fiind cel mai cunoscut sportiv autohton la nivel internaţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb