Siscale AI, companie care a dezvoltat o platformă de automatizare a proceselor IT pe baza inteligenţei artificiale, intenţionează să atragă 800.000 de euro prin platforma de investiţii în startup-uri de tehnologie SeedBlink, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Listarea a avut loc ieri, 26 aprilie, pentru membrii Seedblink Elite şi Classic, în timp ce listarea pentru toţi utilizatorii platformei va avea loc în a doua jumătate a lunii mai.
Din suma de 800.000 de euro, aproximativ 150.000 de euro vor fi investiţi de co-fondatorii companiei. Finanţarea targetată prin SeedBlink va fi direcţionată pentru continuarea cercetării şi dezvoltării produsului, marketing şi vânzări.
Compania a fost lansată în 2015 în New York de către Petrică Ruţă, un român cu peste 25 de ani de experienţă în domeniul IT, stabilit din anul 2012 în SUA. Ulterior, i s-au alăturat Bogdan Perian, Călin Cornigeanu, Cristian Ruţă, Bogdan Sass, Bob Dimicco, Andreas Enotiadis.
În curs de validare a unui patent în SUA
Potrivit sursei citate, ideea lansării Siscale AI şi a Arcanna.ai, produsul principal al companiei, a fost determinată de experienţa fondatorilor în domenii precum securitate cibernetică, data science, dezvoltare şi integrare software.
Arcanna.ai ajută specialiştii în securitate cibernetică în trierea alertelor şi automatizarea a numeroase procese manuale. Printre acestea se numără colectarea de informaţii de tip threat intelligence, crearea automată a tichetelor sau deduplicarea alertelor. De altfel, compania este în proces de validare a unui patent în SUA pentru un element al Arcanna.ai. Patentul se referă la colectarea de feedback de la agenţi multipli pentru trainingul modelului de inteligenţă artificială.
Petrică Ruţă, CEO şi co-fondator Siscale AI, a declarat: "Am lansat Arcanna.ai datorită experienţei în zona de securitate cibernetică, dar mai ales ca urmare a problemelor pe care le întâmpinau clienţii noştri. Aceste două elemente ne-au condus la ideea că este nevoie de o abordare nouă. Arcanna.ai, produsul pentru care targetăm finanţare prin Seed-Blink, este unul extrem de util specialiştilor în securitate cibernetică, un domeniu vital al IT-ului. In-vestiţia va fi folosită în special pentru dezvoltare, mai ales că în prezent suntem în curs de validare a unui patent în SUA pentru aceasta soluţie. Ne bucurăm să ne listăm pe SeedBlink, o platformă care ajută atât de multe startup-uri de tehnologie să îşi continue creşterea".
100 de clienţi în următoarele 18 luni
Pentru 2021, fondatorii îşi doresc să valideze produsul şi să-l lanseze ca software as a service, iar în următoarele 18 luni vizează să înregistreze 100 de clienţi. Managementul targetează atât piaţa din Europa cât şi pe cea din SUA. Printre clienţii Siscale se numără Orange România şi Summit Health, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale din New York, se menţionează în comunicat.
Andrei Dudoiu, co-fondator şi CEO al SeedBlink, a declarat: "Siscale AI este un startup activ în SUA, dar cu rădăcini româneşti. O echipă de seniori care a demarat din Cisco şi a vândut produse şi servicii de securitate cibernetică marilor corporaţii americane, care îşi concentrează energiile către un produs bazat pe AI ce va suplini activitatea umană. Arcanna.ai, produsul dezvoltat de Siscale, transformă procese complexe, economisind timp şi bani, fără a sacrifica calitate. Listarea către Clubul SeedBlink este o mişcare agilă, în drumul către runda Serie A."
Siscale AI este printre alumnii programelor Innovation Labs (pre-acclerare) şi Advancing AI (accelerare). Printre parteneriatele tehnologice încheiate pentru dezvoltarea Arcanna.ai se numără Elasticsearch, Google, PaloAlto şi Cisco.
Compania este înregistrată în Delaware şi are birouri în New Jersey, Bucureşti şi Timişoara.
Echipa de cercetare şi dezvoltare a Siscale AI are 32 de oameni şi se află în România.
1. Inca o bula
(mesaj trimis de Dan Dunare în data de 27.04.2021, 16:52)
Arcanna.ai este inca un balon care demonstreaza cateva functii fara a exista exista intr-o forma minim viabila ("fake it till you make it"). Nu exista o piata adresabila care l-ar putea folosi acum, iar companii care au avut acces la mult mai multi clienti si seturi de date (Splunk) nu au vazut o problema rezolvabila pana acum. Clientii existenti au platit pentru alte servicii, fara ca Siscale sa fi rezolvat o problema reala cu datele lor. Dimpotriva, au intarziat adoptia unor unelte care ar fi rezolvat probleme. Cereti referinte?