Sondaj: 63% dintre români vor lucra şi după pensionare

L.A.
Miscellanea / 20 februarie 2019

Sondaj: 63% dintre români vor lucra şi după pensionare

Circa 63% dintre români anticipează că vor fi nevoiţi să îşi câştige existenţa şi după vârsta de pensionare, cea mai mare pondere din Europa, comparativ cu media de 54% la nivel european, potrivit unui sondaj efectuat de grupul financiar olandez ING.

Aproximativ 54% dintre europeni preconizează că vor rămâne activi pe piaţa muncii după vârsta de pensionare, relevă cel de-al optulea sondaj internaţional ING pe tema economiilor, la care au luat parte 14.695 de respondenţi din 15 ţări, dintre care 13 din Europa. Cele mai ridicate procente au fost înregistrate în România şi în Cehia (63%), informează un comunicat de presă remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Doar 26% dintre europeni se aşteaptă să aibă acelaşi nivel de trai după momentul pensionării. 58% dintre români afirmă că nu au economii mai mari de trei salarii, iar 69% dintre români sunt de părere că nu câstigă îndeajuns de mult pentru a pune bani deoparte. 63% dintre români anticipează că vor fi nevoiţi să îşi câştige existenţa şi după vârsta de pensionare, cea mai mare pondere din Europa comparativ cu media de 54%, conform aceluiaşi comunicat.

Aproximativ 69% dintre români susţin că nu reuşesc să economisească din cauza veniturilor prea mici şi în acelaşi procent, declară că nu le ajung banii până la data următorului salariu. În cazul în care rămân fără bani, 63% dintre români au răspuns că îşi reduc cheltuielile, 42% dintre aceştia se împrumută de la familie sau prieteni - cea mai mare pondere la nivel european (cu o medie de 20%), iar 24% utilizează cardul de credit.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb