SORIN DUMITRAŞCU, LIDERUL FSANP: "Recursul compensatoriu, o investiţie în criminalitate"

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 8 februarie 2019

Problemele iscate de legiferarea de către coaliţia PSD-ALDE a recursului compensatoriu ce a dus la eliberarea din închisori, înainte de termen, a peste 14.000 de deţinuţi, au avut la bază o argumentare falsă, conform lui Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP). Afirmaţia liderului sindical a fost făcută, ieri, cu prilejul protestului organizat de poliţişti şi de lucrătorii din penitenciare pentru a atrage atenţia cu privire la problemele cu care se confruntă aceştia în activitatea derulată, dar şi în legătură cu încălcarea drepturilor salariale de către Ministerul Justiţiei şi Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Sorin Dumitraşcu a declarat: "Supraaglomerarea penitenciarelor este o minciună făcută din pix în urmă cu doi ani. Până atunci, spaţiul minim necesar pentru un deţinut era stabilit la 3 metri pătraţi. După aceea a fost mărit la 4 metri pătraţi, dar şi în aceste condiţii capacitatea totală de detenţie din penitenciarele din ţară era depăşită cu doar 3%, adică foarte puţin, ceea ce înseamnă că nu se putea vorbi despre o supraaglomerare".

Preşedintele FSANP consideră că la baza legiferării recursului compensatoriu este o mare minciună menită să pregătească eliberarea a peste 14.000 de deţinuţi, printre care se numărau şi corupţii de rang înalt din politica românească. Domnia sa afirmă că, în conformitate cu datele statistice, se vor întoarce în penitenciare, în următorii trei ani, aproape 70% dintre cei peste 14.000 de deţinuţi eliberaţi înainte de termen, care în această perioadă vor deveni recidivişti prin săvârşirea de noi fapte penale. Sorin Dumitraşcu a mai spus: "Acest Guvern nu are obiceiul de a îşi recunoaşte greşelile. Una dintre greşelile făcute este această investiţie în criminalitate numită recursul compensatoriu".

Liderul FSANP susţine că, în loc să se ocupe de modernizarea condiţiilor existente în penitenciare, de construirea de locuri de detenţie noi, actualul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader s-a ocupat în ultimii ani numai de nevoile infractorilor şi ale deţinuţilor, pentru care pregăteşte un alt act normativ: o ordonanţă prin care condamnaţii penal care nu au putut beneficia de recursul compensatoriu, deoarece au fost eliberaţi înainte de apariţia acestei măsuri procesual penale, să primească, din partea statului, cel puţin 5 lei pentru fiecare zi de detenţie efectuată în condiţii improprii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb