Stelian Ion: "Ministrul Rafila să intervină urgent pentru ca pe litoral să fie suficienţi medici pe ambulanţe"

T.B.
Politică / 3 august 2023

Stelian Ion: "Ministrul Rafila să intervină urgent pentru ca pe litoral să fie suficienţi medici pe ambulanţe"

Deputatul USR Stelian Ion îi cere ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, să intervină de urgenţă pentru ca în judeţul Constanţa, zonă suprapopulată în sezonul de vară, să fie suficienţi medici pe ambulanţe, conform agerpres.ro.

În caz contrar, conform parlamentarului, "se pot repeta oricând cazuri dramatice precum cel al femeii din localitatea Băneasa, care a murit noaptea trecută în timp ce ambulanţa a venit după trei ore şi fără medic".

"În mijlocul verii, din 60 de ture de gardă ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, 7 sunt fără medic. O situaţie inadmisibilă pentru că, în această perioadă, la Constanţa numărul de solicitări către SAJ este dublu faţă de restul anului. SAJ Constanţa are nevoie de resuscitare. Trebuie intervenit urgent! Sistemul medical al lui Rafila este grav bolnav, iar ministrul PSD trebuie să înceteze să se comporte ca şi când a fost luat prin surprindere şi să mimeze reacţii atunci când se întâmplă nenorociri greu de imaginat pentru o ţară membră UE în anul 2023", a declarat Stelian Ion, citat într-un comunicat de presă transmis de USR.

Conform acestuia, parlamentarul i-a adresat şi o interpelare ministrului Rafila, în care i-a semnalat o serie de nereguli grave din cadrul SAJ Constanţa, din cauza "proastei" organizări şi a managementului "incompetent".

"De exemplu, deşi există ture fără niciun medic pe autospeciale, conducerea SAJ a programat gărzi chiar şi cu trei cadre medicale simultan. De asemenea, sunt medici care pur şi simplu nu sunt înscrişi pentru gardă. O situaţie critică este şi în localitatea Băneasa, unde există doar un singur echipaj de Ambulanţă pentru intervenţii. Asta înseamnă că, la două solicitări simultan, o viaţă poate fi pierdută din cauză că nu a avut cine să intervină", a mai spus deputatul.

Situaţia de la SAJ Constanţa i-a fost semnalată ministrului PSD al Sănătăţii şi în luna aprilie, când senatorul USR de Constanţa Remus Negoi i-a solicitat să trimită Corpul de control şi să ia măsuri faţă de abuzurile conducerii interimare pe care el a numit-o şi o menţine în funcţie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. am crezut ca litoralul sa nu mai fie lin de tepari!

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb