STELIAN ION: Respingerea în CSM a cererii de apărare a independenţei Justiţiei după declaraţiile lui Dragnea este o decizie bizară

G.B
Politică / 16 iulie 2021

Stelian Ion

Stelian Ion

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a calificat drept o decizie "bizară" votul de astăzi al majorităţii din Consiliul Superior al Magistraturii prin care a fost respinsă suplimentarea ordinii de zi a Plenului cu discuţii privind declaraţiile fostului lider al PSD Liviu Dragnea pentru a stabili dacă au afectat independenţa Justiţiei, transmite Agerpres.

"Votul meu de astăzi din CSM a fost pentru apărarea independenţei Justiţiei în urma acuzaţiilor fostului lider PSD Liviu Dragnea, condamnat definitiv, care a executat o parte din pedeapsă în penitenciar şi care se consideră 'deţinut politic'", a declarat Stelian Ion, într-un comunicat de presă.

Potrivit ministrului, majoritatea din CSM nu a dorit să suplimenteze ordinea de zi cu solicitarea de apărare a independenţei autorităţii judecătoreşti atunci când este "ţinta atacurilor dezlănţuite ale unui condamnat definitiv".

"O decizie bizară, în contradicţie cu menirea CSM de garant al independenţei Justiţiei şi care îi lasă pe judecători singuri în faţa unor acuzaţii grave. Voi apăra întotdeauna judecătorii şi procurorii atunci când sunt atacaţi şi supuşi presiunilor cu scopul de a-i intimida de către politicieni anchetaţi penal, aflaţi în faza de judecată sau condamnaţi definitiv", a afirmat Stelian Ion.

Plenul CSM a respins, astăzi, cu majoritate de voturi, solicitarea de suplimentare a ordinii de zi a şedinţei Plenului cu un punct în care să se discute dacă declaraţiile lui Liviu Dragnea au fost de natură să afecteze independenţa autorităţii judecătoreşti.

Liviu Dragnea a declarat ieri, după ce a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Rahova, că se consideră deţinut politic. "Eu mă consider deţinut politic, pentru că am intrat nevinovat. Mi s-a cerut insistent în ultimele luni ca, la instanţă, când se va judeca liberarea să îmi recunosc vinovăţia, ceea ce nu am acceptat, pentru că se dorea să se valideze acest dosar politic. Din păcate, nu există Opoziţie, PSD a devenit un partid de operetă condus de oameni laşi. Toţi sunt", a susţinut Dragnea.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Acest gunoi nesimtit are mereu de comentat.

    1. E cel mai bun ministru de justiție din istoria Romaniei, gunoaiele lăsate în urma de jegoși probabil ca se vor dezintegra "decat" foarte greu.

      Este cel mai bun gunoi/slugoi ajuns ministru de justitie. Atentie la ce medicamente iei pe caldura asta. Consulta medicul.

      Poate cel mai bun la furat case ANL cu acte false,ai dreptate la excrocherii se pricepe cel mai bine,el ataca justitia cu abetstiile lui zilnic si numeni nu l duce la balamuc

    In cazul lui Dragnea este vorba de un om abuzat care isi striga durerea, si are voie sa faca asta indiferent de cererile de aparare a reputatiei intocmite de un tortionar. Pana la urma este ceva de bun simt ca cel care a stat la puscarie, mai ales daca a fost bagat la puscarie sa i se inchida gura, sa poata sa isi spuna versiunea. Tottionari ca acest Stelian Ion sigur ca ar vrea ca SIJ sa fie desfiintata iar abuzatorii sa nu raspunda in nici un fel, sigur ca ar vrea sa existe un CSM cu pumnul in gura oricui reclama un abuz (sub pretextul independentei justitiei). Mia mult, Stelian Ion ar prefera trecerea atributiilor SIJ sub DNA pentru ca abuzurile sa continue si mai vartos decat pe vremea cuplului Basescu-Coldea. Stelian Ion este un uzurpator adus la putere nu de votul romanilor ci de cele ale anti-romanilor si de diverse coterii. Un reprezentant al celor 10% bezmetici votanti de USR. Nimeni adica.

    1. "UZURPATORI, ANTIROMANI, BEZMETICI, NIMENI ADICA"

      Ce frumos roade la temelie, si cum țâșnește ura în toată splendoarea ei. Domnule, aveți o judecata foarte traumatizata, și nevoie de consiliere psihoterapeutica. Cauzele ne interesează mai puțin.  

      Nu e ura, este sentimentul pe care il ai in fata unei plosnite de pat. Constienta ca trebuie sa cumperi si sa folosesti un pesticid.

    Dl.asa zis ministru,Dvs.sunteti bizar.

    asta se crede pe vremea comunismului , unde trebuiau batuti toti care comentau impotriva tovarasului !

    1. Acum suntem mai rau ca pe vremea comunismului,Ceausescu construia nu darama

    Când prinde ,, ocazia " filozofează ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb