Studiu 4Service Group: Peste 50% dintre români sunt interesaţi să-şi schimbe locul de muncă, în următoarele şase luni

R.S.
Miscellanea / 15 aprilie

Roxana Monica Vîlcu, Country Manager pentru România al 4Services Group

Roxana Monica Vîlcu, Country Manager pentru România al 4Services Group

Circa 53% dintre români doresc să-şi schimbe locul de muncă, în următoarele 6 luni, arată rezultatele studiului "HR Research" realizat de către 4Service Group, compania internaţională de cercetare, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Conform sondajului, unul dintre principalii factori care îi determină pe angajaţii români să-şi caute un alt loc de muncă este salariul. Rezultatele arată că media salarială dorită se ridică la 5.823 de lei, în timp ce venitul actual reprezintă doar 75% din această sumă, respectiv 4.349 lei.

"Într-un context economic marcat de incertitudini, este important să avem o imagine de ansamblu asupra pieţei forţei de muncă şi să înţelegem astfel care sunt priorităţile angajaţilor. Rezultatele studiului realizat de către 4Service Group oferă o perspectivă valoroasă tuturor companiilor asupra factorilor care îi determină pe angajaţi să ia decizii legate de carieră. Stabilitatea salarială, beneficii adiţionale şi un echilibru sănătos între viaţa personală şi profesională, reprezintă principalele criterii de selecţie pentru un job, potrivit celor peste 53% dintre respondenţii sondajului nostru", a declarat Roxana Monica Vîlcu, Country Manager pentru România al 4Services Group, potrivit comunicatului.

În acelaşi timp, datele analizate arată că mediul de lucru a devenit mult mai important pentru angajaţi, în ultimii ani. Astfel, crearea unei culturi organizaţionale care promovează bunăstarea şi dezvoltarea personală devin esenţiale. Aceste elemente se regăsesc printre criteriile cheie pentru crearea unor locuri de muncă atractive şi care oferă satisfacţie, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte factorii interni consideraţi esenţiali, studiul evidenţiază că securitatea şi stabilitatea ocupă un loc important în luarea deciziilor de angajare. De asemenea, angajaţii doresc să se simtă valorizaţi şi apreciaţi în cadrul organizaţiei, iar satisfacţia personală şi împlinirea profesională sunt aspecte fundamentale. Un alt factor relevant este evitarea presiunii şi stresului excesiv în locul de muncă.

Platformele de recrutare de tip EJOBS şi BESTJOBS rămân în continuare cele mai importante canale utilizate de către respondenţi pentru căutarea unui loc de muncă.

Studiul a analizat răspunsurile a circa 200 de respondenţi din România, cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani şi s-a desfăşurat în lunile februarie şi martie ale anului curent, se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pentru că unii șefi își bat joc de angajați și pe alți îi protejează

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb