Circa 53% dintre români doresc să-şi schimbe locul de muncă, în următoarele 6 luni, arată rezultatele studiului "HR Research" realizat de către 4Service Group, compania internaţională de cercetare, conform unui comunicat transmis redacţiei.
Conform sondajului, unul dintre principalii factori care îi determină pe angajaţii români să-şi caute un alt loc de muncă este salariul. Rezultatele arată că media salarială dorită se ridică la 5.823 de lei, în timp ce venitul actual reprezintă doar 75% din această sumă, respectiv 4.349 lei.
"Într-un context economic marcat de incertitudini, este important să avem o imagine de ansamblu asupra pieţei forţei de muncă şi să înţelegem astfel care sunt priorităţile angajaţilor. Rezultatele studiului realizat de către 4Service Group oferă o perspectivă valoroasă tuturor companiilor asupra factorilor care îi determină pe angajaţi să ia decizii legate de carieră. Stabilitatea salarială, beneficii adiţionale şi un echilibru sănătos între viaţa personală şi profesională, reprezintă principalele criterii de selecţie pentru un job, potrivit celor peste 53% dintre respondenţii sondajului nostru", a declarat Roxana Monica Vîlcu, Country Manager pentru România al 4Services Group, potrivit comunicatului.
În acelaşi timp, datele analizate arată că mediul de lucru a devenit mult mai important pentru angajaţi, în ultimii ani. Astfel, crearea unei culturi organizaţionale care promovează bunăstarea şi dezvoltarea personală devin esenţiale. Aceste elemente se regăsesc printre criteriile cheie pentru crearea unor locuri de muncă atractive şi care oferă satisfacţie, se arată în comunicat.
În ceea ce priveşte factorii interni consideraţi esenţiali, studiul evidenţiază că securitatea şi stabilitatea ocupă un loc important în luarea deciziilor de angajare. De asemenea, angajaţii doresc să se simtă valorizaţi şi apreciaţi în cadrul organizaţiei, iar satisfacţia personală şi împlinirea profesională sunt aspecte fundamentale. Un alt factor relevant este evitarea presiunii şi stresului excesiv în locul de muncă.
Platformele de recrutare de tip EJOBS şi BESTJOBS rămân în continuare cele mai importante canale utilizate de către respondenţi pentru căutarea unui loc de muncă.
Studiul a analizat răspunsurile a circa 200 de respondenţi din România, cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani şi s-a desfăşurat în lunile februarie şi martie ale anului curent, se precizează în comunicat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.04.2024, 16:43)
Pentru că unii șefi își bat joc de angajați și pe alți îi protejează