STUDIU ROCA X: Investiţiile early-stage din România la un an de la apariţia pandemiei

A.P.
Miscellanea / 24 martie 2021

Investiţiile early-stage din România la un an de la apariţia pandemiei

Fiind un ecosistem relativ tânăr, ecosistemul startup-urilor din România s-a adaptat rapid pentru a face faţă provocărilor generate de şocul pandemiei COVID-19. Cererea sporită de soluţii digitale, pe o piaţă cu un nivel relativ scăzut de digitalizare, în combinaţie cu disponibilitatea mai mare a capitalului şi cu un apetit mai mare pentru investiţii în etape early-stage, a permis ecosistemului startup-urilor din România să prospere, în ciuda nesiguranţei şi a dificultăţilor din economie, scrie un studiu Roca X.

În baza datelor oferite de EY România şi Crunchbase privind startup-urile care au obţinut cel puţin o rundă de investiţii, suma totală a rundelor de investiţii conduse de către investitori români în startup-urile din România a crescut de la 14,7 milioane de euro în perioada martie 2019-martie 2020, anul de dinainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19, până la 25,3 milioane de euro în perioada martie 2020-martie 2021.

Cele mai mari tranzacţii au fost coordonate de către VC-uri, inclusiv cele cu Druid, Questo, Soleadify, Milluu şi CODA Intelligence. Pe de altă parte, investitorii de tip "Angels" au susţinut cele mai multe dintre rundele cu valoarea mai mică de 500 de mii de euro.

Întrucât nu au mai fost limitaţi de capacitatea şi energia investită pentru a obţine deal flow nou, capitalul angel investor-ilor a fost alocat unor verticale care anterior au fost ignorate de către VC-uri. Înainte de COVID-19, finanţarea viza în mare măsură startup-urile din domeniul eCommerce (din cele cinci runde mari de investiţii, trei erau legate de eCommerce). Cu toate acestea, în ultimul an, Digital Health-ul si EdTech-ul au atras considerabil mai multe investiţii decât în anul anterior, iar Enterprise SaaS şi eCommerce au înregistrat creşteri solide.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb