TRAIAN BĂSESCU: "PDL nu mai are un lider care să tracteze partidul"

Ziarul BURSA #Politică / 15 februarie 2013

"PDL nu mai are un lider care să tracteze partidul"

Băsescu: "Elita PDL nu depăşeşte media şi mediocritatea politicului"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, la Cluj, că este nevoie de un PDL "revitalizat" pentru că, aşa cum este acum, se îndreaptă spre "zona marginală a politicului", neavând un lider care să tracteze partidul. Traian Băses­cu a susţinut că, în momentul de faţă, numai o echipă poate să ducă partidul astfel încât să fie considerat o alternativă.

Şeful statului a mai spus că elita PDL "nu depăşeşte media şi mediocritatea politicului": "Îţi trebuie forţa unui partid, dar şi un politican, doi-trei care să fie peste mediocritatea politicului".

Întrebat dacă viitorul preşedinte al PDL ar fi un candidat perfect al partidului pentru prezidenţiale, Băsescu a răspuns că, în momentul de faţă, PDL nu are un candidat pentru prezidenţiale.

Întrebat în continuare dacă se va găsi un astfel de candidat până în 2014, şeful statului a răspuns că nu ştie.

"Nu ştiu, deocamdată ei trebuie să priveas­că la 2016 şi să pună partidul în situaţia de a fi competitiv în 2016. Ce vor face la prezidenţialele din 2014 depinde", a spus Băsescu.

Între Udrea şi Blaga la şefia PDL, Băsescu îl alege pe Emil Boc

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, ieri, cine ar fi cel mai potrivit lider al PDL dintre Elena Udrea şi Vasile Blaga. Domnia sa a răspuns: "Emil Boc".

El a precizat că Elena Udrea a fost un bun ministru, dar a fi un bun preşedinte de partid "este o altă socoteală".

Întrebat dacă va participa la Convenţia Naţională a PDL, Băsescu a spus că, de regulă, a fost prezent întotdeauna când a fost invitat.

"Om trăi şi om vedea, dacă mă mai invită cineva", a spus şeful statului.

Actualul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, şi-a anunţat, luni, candidatura pentru reconfirmarea la şefia partidului.

La rândul său, deputatul Elena Udrea a anunţat, marţi, că va candida la preşedinţia partidului. Convenţia Naţională a PDL pentru alegerea noii conduceri urmează să aibă loc în 23 martie.

Băsescu: "E boală grea regionalizarea"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, răspunzând unei întrebări despre regionalizare, că deocamdată sunt "doar poveşti" despre acest subiect, în condiţiile în care regionalizarea este "boală grea", informează Mediafax.

România va avea 8 regiuni -Bucureşti-Ilfov, Centru, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest, Sud şi Sud-Est - care vor avea competenţe exclusive sau partajate cu cele ale statului, un buget multianual şi un preşedinte, în fruntea unui consiliu regional, potrivit proiectului Legii privind regiunile.

Proiectul prevede că teritoriul naţional al României este împărţit în 8 regiuni, cu reşedinţele la Bucureşti, Alba Iulia, Piatra Neamţ, Cluj-Napoca, Brăila, Timişoara, Craiova, Călăraşi, iar fiecare regiune este formată din două sau mai multe judeţe.

Regiunile prevăzute de proiect sunt: Regiunea Bucureşti-Ilfov - municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, cu reşedinţa în municipiul Bucureşti; Regiunea Centru - judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, cu reşedinţa în municipiul Alba Iulia; Regiunea Nord-Est - judeţele Bacău, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Suceava şi Vaslui, cu reşedinţa în municipiul Piatra Neamţ; Regiunea Nord-Vest: judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, cu reşedinţa în municipiul Cluj-Napoca; Regiunea Vest: judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, cu reşedinţa în municipiul Timişoara; Regiunea Sud-Vest: judeţele Dolj, Olt, Vâlcea, Mehedinţi şi Gorj, cu reşedinţa în municipiul Craiova; Regiunea Sud: judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman, cu reşedinţa în municipiul Călăraşi; Regiunea Sud Est: judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea, cu reşedinţa în municipiul Brăila.

Regiunile sunt unităţi administrativ-teritoriale în care se exercită autonomia regională şi în care se organizează şi funcţionează autorităţi ale administraţiei publice regionale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. si numele acestuia este BCR. Cititi-i retetele rasfoind rapoartele financiare si veti intelege totul despre regionalizare. Dansii au impartit deja cascavalul in 8 felii si ajuta la accesarea fondurilor euopene in masura in care pot domniile lor sa faca fata :-)

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb