Trump ameninţă că se va retrage de la dezbaterea televizată cu Harris

F.D.
Internaţional / 27 august

Trump ameninţă că se va retrage de la dezbaterea televizată cu Harris

Campaniile lui Donald Trump şi Kamala Harris s-au confruntat luni cu privire la dezbaterea prezidenţială din SUA de luna viitoare, echipa vicepreşedintei încercând să revină la practica microfoanelor lăsate deschise, în timp ce rivalul său republican ameninţă că se va retrage complet de la dezbatere, sugerând că reţeaua ABC - convenită anterior pentru a găzdui această discuţie - este părtinitoare, relatează News.ro.

"De ce aş face dezbaterea împotriva Kamalei Harris la acea reţea?" a scris Trump, care se află la a treia sa candidatură la Casa Albă, într-o postare pe reţelele sociale făcută duminică seara în care a acuzat televiziunea de părtinire. "Rămâneţi pe recepţie!!!" - îşi îndeamnă el fanii.

Purtătorul de cuvânt al Kamalei Harris, Brian Fallon, a declarat luni că stafful de campanie al vicepreşedintei doreşte ca televiziunea să menţină microfoanele candidaţilor deschise pe tot parcursul evenimentului. În ultima dezbatere prezidenţială, care a avut loc în luna iunie între Joe Biden şi Donald Trump, la CNN, microfonul a rămas închis pe durata în care vorbea oponentul.

Aşa-numitele "microfoane fierbinţi" îi pot ajuta sau afecta pe candidaţii politici, surprinzând uneori comentarii improvizate care nu sunt destinate publicului. În campania din 2020, Trump avea obiceiul să intervină la dezbateri peste contracandidatul său, să-i întrerupă răspunsurile, ceea ce făcea ca dezbaterea să fie greu de urmărit. La dezbaterea din iunie, s-a convenit ca microfoanele candidaţilor să fie închise în timp ce vorbeşte adversarul, dar dezbaterea s-a dovedit a fi un dezastru pentru preşedintele Joe Biden, pe atunci candidat la realegere, pentru că Donald Trump a putut să strecoare afirmaţii false care nu au fost contracarate.

"Vicepreşedinta este pregătită să facă faţă minciunilor şi întreruperilor constante ale lui Trump în timp real. Trump ar trebui să înceteze să se mai ascundă în spatele butonului mute", a spus Fallon.

Consilierul principal al campaniei Trump, Jason Miller, a declarat că au fost deja conveniţi pentru dezbaterea de la ABC, care este prevăzută pentru începutul lunii septembrie, aceiaşi termeni ca la dezbaterea de la CNN din iunie, care a avut microfoanele pe mute, adăugând: "Am spus că nu există nicio modificare a regulilor convenite".

Însă Trump a declarat ulterior reporterilor că preferă ca microfonul său să rămână pornit, adăugând că nu i-a plăcut să fie tăiat data trecută. El a mai spus că nu se pregăteşte prea mult pentru confruntarea cu noul său rival democrat, vicepreşedinta Kamala Harris. "Nu contează pentru mine. Aş prefera să-l am, probabil, pornit. Dar înţelegerea a fost că va fi la fel ca data trecută", a spus Trump.

"Nu pierd mult timp cu asta. Cred că toată viaţa mea m-am pregătit pentru o dezbatere", a adăugat Trump. "Nu poţi să-ţi bagi în cap cunoştinţe, 30 de ani de cunoştinţe într-o săptămână. Deci, există o mică pregătire pentru dezbatere, dar întotdeauna am făcut-o mai mult sau mai puţin cam în acelaşi mod", a mărturisit fostul showman.

Reprezentanţii ABC, precizează Reuters, nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Harris a obţinut nominalizarea democraţilor după ce preşedintele Joe Biden s-a retras din cursa prezidenţială luna trecută. Ea a declarat că va participa la dezbaterea din 10 septembrie găzduită de ABC News, convenită anterior de Biden şi Trump.

Biden a făcut presiuni pentru ca dezbaterile să aibă loc mai devreme decât se organizau de obicei, în speranţa de a-şi impulsiona campania şi de a atrage atenţia asupra lui Trump. Însă prestaţia sa slabă la confruntarea din 27 iunie a declanşat o stare de alarmă în cadrul partidului său, iar câteva săptămâni mai târziu, a anunţat că renunţă la candidatura pentru realegere.

Trump a propus şi o altă dezbatere, găzduită de Fox News pe 4 septembrie, despre care a spus ulterior că va fi o dezbatere televizată la care vor participa doar el şi gazda Sean Hannity, întrucât campania lui Harris a spus nu.

Candidaţii la funcţia de vicepreşedinte, senatorul republican JD Vance şi guvernatorul democrat de Minnesota Tim Walz, sunt programaţi să aibă o confruntare la 1 octombrie pe CBS News.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4554
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2631
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8967
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4383

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb