Un grup de investitori condus de americanul Todd Boehly va achiziţiona clubul Chelsea pentru 5 miliarde de dolari

M.G.
Sport / 7 mai 2022

Un grup de investitori condus de americanul Todd Boehly va achiziţiona clubul Chelsea pentru 5 miliarde de dolari

După mai multe săptămâni în care mai mulţi miliardari s-au arătat interesaţi de achiziţionarea clubului de pe Stamford Bridge, londonezii au anunţat vineri seară că un grup de investitori condus de americanul Todd Boehly va prelua Chelsea pentru puţin peste 5 miliarde de dolari.

Boehly deţine deja o parte din echipa de baseball Los Angeles Dodgers, echipa de baschet Los Angeles Lakers şi echipa de baschet feminin Los Angeles Sparks.

Printr-un comunicat oficial transmis în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, Chelsea a confirmat înţelegerea cu grupul de investitori condus de Todd Boehly. Clubul britanic a dezvăluit şi ce au în plan să facă noii conducători în perioada următoare.

"Chelsea Football Club poate confirma că au fost conveniţi termenii pentru noul grup de proprietari, condus de Todd Boehly, Clearlake Capital, Mark Walter şi Hansjoerg Wyss, în ceea ce priveşte achiziţionarea clubului. Din totalul investiţiei realizate, 2,5 miliarde de lire sterline vor fi distribuiţi pentru achiziţionarea acţiunilor din club, iar aceste încasări vor fi depuse ulterior într-un cont bancar îngheţat din Regatul Unit, cu intenţia de a ajunge 100% sub formă de donaţie în scopuri caritabile, aşa cum a confirmat Roman Abramovich.

Va fi necesară aprobarea guvernului Regatului Unit pentru ca veniturile să fie transferate din contul bancar îngheţat din Regatul Unit. În plus, noii proprietari vor furniza 1,75 miliarde de lire sterline pentru investiţii suplimentare în beneficiul clubului.

Acestea includ investiţii în Stamford Bridge, academie, echipa de fotbal feminin, dar şi finanţare pentru Fundaţia Chelsea. Vânzarea se aşteaptă să se finalizeze la sfârşitul lunii mai, sub rezerva tuturor aprobărilor de reglementare necesare. Mai multe detalii vor fi oferite în acel moment", a transmis Chelsea, printr-un comunicat oficial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb